Atsipalaidavimui: 4 programėlės padėsiančios įveikti stresą

Naujienos: Mokslas , 2020-12-18 14:09
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Pasiruošimas Kalėdoms, karantinas ir neužbaigti darbai kelia daug streso šventiniu laikotarpiu. Suvaldyti įtampą namų sąlygomis gali padėti kiek netradiciniai metodai – išmaniosios aplikacijos.

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pristato 4 nusiraminimo, įkvėpimo ir meditacijos programėles.

1. Įkvėpkite, iškvėpkite ir atsipalaiduokite

Anot specialistų, viena geriausių priemonių norint nurimti ar susikaupti yra kvėpavimas. Naudingų kvėpavimo pratimų ir nusiraminimo bei atsipalaidavimo įgūdžių gali išmokyti pernai Lietuvoje sukurta nemokama interaktyvi programėlė „Ramu“. Aplikacija paruošta profesionalių psichologų ir remiasi mokslininkų sukauptomis žiniomis apie nerimą bei panikos atakas.

Išmanus įrankis gali tapti kasdieniu pagalbininku, kuris padės suvaldyti stresą ir patars kaip padėti sau pasijusti geriau. Čia rasite instrukcijas kaip kvėpuoti ir nusiraminti, galėsite atlikti pratimus, kurie padės įveikti nerimą ir paklausyti meditacijų, kurios leis pailsėti ir atgauti jėgas.

2. Miegokite ramiai

Gerai mūsų nuotaikai ir savijautai ypač svarbus kokybiškas miegas. Be kitų priemonių, išsimiegoti gali padėti ir išmaniosios technologijos. Pavyzdžiui, vartotojų pamėgta programėlė „Sleep Pillow White Noise Sound“.

Aplikacijoje yra patalpinta daugiau nei 300 tūkst. skirtingų aukštos kokybės aplinkos garsų kombinacijų, iš kurių 70 melodijų yra įrašytos natūralioje gamtoje. Tarp jų rasite lietaus, ugnies spragsėjimo, jūros bangavimo, paukščių čiulbėjimo garsų. Toks vadinamasis „baltasis triukšmas“ (angl. „White noise“) padeda susikoncentruoti, nurimti ir lengviau panirti į kokybišką miegą.



Emilija Bertašiūtė
Junior Executive Manager


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN