Šiaulių jaunimą subūrė virtualus Galimybių festivalis TAVO PIN KODAS

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-11-23 22:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Pakeitęs formatą, Galimybių festivalis TAVO PIN KODAS sulaukė didžiulio šiauliečių (ir ne tik) susidomėjimo.

Šiaulių valstybinė kolegija miesto gimnazistams lapkričio 19 dieną pasiūlė praleisti ne pagal tvarkaraštį. Jau trečią kartą aukštosios mokyklos organizuojamo renginio veiklose savojo PIN KODO ieškojo ne tik moksleiviai, bet ir visa miesto bendruomenė.

Šių metų galimybių festivalio TAVO PIN KODAS, kurį online buvo galima pasiekti platformose „Facebook“ ir „Youtube“, dalyvius pasveikino Šiaulių miesto mero patarėjas Justinas Švėgžda. Jaunasis politikas pasidžiaugė suorganizuotu dideliu renginiu, skirtu vyresniųjų klasių moksleiviams, ir palinkėjo jo dalyviams sėkmingų PIN KODO paieškų.

Įsiklausyti į save

Motyvacinėje sesijoje #MisijaĮkvėpti savo mintimis dalijosi trys skirtingi pašnekovai, su kuriais bendravo renginio moderatorius, komikas, „Humoro klubo“ narys ir scenaristas Mantas Bartuševičius.
Vilniaus universiteto neuromokslininkė, biochemijos mokslų daktarė Urtė Neniškytė paprastai ir suprantamai papasakojo apie visiems svarbius dalykus – gebėjimą išlikti motyvuotam, tikslų kėlimo svarbą ir būtinybę išgyventi sėkmės pojūtį. Klausytojai galėjo išgirsti, kaip motyvuoti save net tada, kai nieko nesinori daryti.

Europos Komisijos atstovo Lietuvoje Arnoldo Pranckevičiaus pranešimo tema – „Ateities kodas: Europa 2050“. Daug darbo su aukščiausio rango politikais patirties turintis pranešėjas ragino jaunus žmones atsiverti iššūkiams, nebijoti svajoti. Ateitis, pasak jo, žada būti tikrai labai įdomi: naujos galimybės, naujos profesijos ir dar didesni reikalavimai karjeros siekiančiam žmogui. Kaip tik todėl dabar reikėtų išnaudoti pačias įvairiausias neformalios veiklos teikiamas galimybes.

Grupės „THE ROOP“ lyderis Vaidotas Valiukevičius per savo gyvenimo istoriją kalbėjo apie laimės paieškas, kuriose būta ir patyčių mokykloje, ir sunkaus fizinio darbo, paties susigalvotų ir gyventi trukdžiusių kompleksų, įgyvendinto siekio dainuoti. Svarbiausia, pasak Vaidoto, gyvenime užsiimti tuo, kas teikia džiaugsmą.

Apie tokias pačias savęs paieškas pastebėjimais dalintasi ir antroje linksmojoje galimybių festivalio dalyje KlasėsValandėlė #DalyvavimasBūtinas, kurioje Mantas Bartuševičius kalbino tinklalaidės „Pralaužk vieną šaltą“ kūrėjus.

Bandyti, negalima sustoti

„Bandyti, negalima sustoti“ – tokia mintis apie būtinybę išbandyti kuo daugiau neformalių veiklų nuskambėjo diskusijoje #NeformalūsŠiauliai. Pokalbyje dalyvavę Šiaulių miesto savivaldybės Žmonių gerovės ir ugdymo departamento direktorė Asta Lesauskienė, Šiaulių jaunųjų technikų centro direktoriaus pavaduotoja ugdymui Julija Muningienė, Šiaulių Didždvario gimnazijos moksleivė Viltė Novikovaitė, Šiaulių jaunųjų technikų centro projektų vadovas Roman Šarpanov, Šiaulių valstybinės kolegijos direktoriaus pavaduotoja strateginei plėtrai Lina Tamutienė ir UAB „Jupojos technika“ direktorius Raimundas Vaišvilas diskutavo, kokį vaidmenį atlieka neformalus ugdymas, kaip vaikas ir jo tėvai turėtų nuspręsti, ką turėtų lankyti.

Pašnekovai sutarė, kad neformalus švietimas gali sustiprinti formalų, nes taip ugdomi įvairūs vaiko gebėjimai, padedama pasirengti ateities karjerai. Kiekvienas žmogus gali atrasti save neformaliose veiklose. Tiesiog reikia nebijoti ieškoti tos veiklos, kuri bus artimiausia, nesikoncentruoti tik į rezultatus, t. y. prizines vietas, apdovanojimus, bet siekti kuo geriau pažinti save, atrasti ir tobulinti gebėjimus.

Rekordinis protmūšis dovanojo geras emocijas

Protmūšyje #GimnazistųProtųKovos rungėsi beveik 80 gimnazistų komandų iš kone visų miesto gimnazijų. Populiariojo Roberto Petrausko vedamas protmūšis buvo tikrai įdomus ir atkaklus. Jame online būdu dalyvavusiems gimnazistams reikėjo atsakyti į pačių įvairiausių sričių klausimus, reikalaujančius ne tik mokykloje išgirstų žinių, bet ir loginio mąstymo, sumanumo. Kas tapo nugalėtojais, paaiškėjo tik po paskutinio klausimo. Protmūšyje triumfavo Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos moksleiviai: pirmąją vietą iškovojo komanda Verba non res JJg, antri buvo Labai didelis neigiamas skaičius, trečiąją vietą užėmė komanda JJG IIIe, ketvirtoji vieta atiteko komandai Važojam, Džesika. Šiaulių regiono Verslo moterų tinklo simpatijų prizai pasieks Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazijos komandą „Saulės“.

Galimybių festivalį TAVO PIN KODAS organizavo Šiaulių valstybinė kolegija, finansavo Šiaulių miesto savivaldybė. Renginio draugas – Šiaulių jaunųjų technikų centras, už informacijos sklaidą renginio organizatoriai dėkoja informaciniam partneriui – naujienų platformai ETAPLIUS.

Renginio peržiūrų skaičius „Youtube“ platformoje jau artėja link 10 tūkstančių, renginio vaizdo įrašas skelbiamas ČIA.

Šiaulių valstybinės kolegijos informacija ir nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN