Sulaikytas asmuo įtariamas vasarą Klaipėdoje padegęs automobilį (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-11-17 16:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos m. PK pareigūnais, sulaikė asmenį, įtariamą tyčia sunaikinusį svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu.
Ikiteisminis tyrimas pradėtas Klaipėdos miesto PK, 2020 m. rugpjūčio mėn. gavus nukentėjusiojo asmens pareiškimą dėl automobilio Volkswagen padegimo Klaipėdoje.
2020 m. rugsėjo mėn. Klaipėdos miesto PK ir KPONTV pareigūnai nustatė ir sulaikė šio nusikaltimo padarymu įtariamą 35 m., niekur nedirbantį vyriškį, anksčiau teistą už plėšimus, vagystes, turto sunaikinimą ar sugadinimą, viešosios tvarkos pažeidimą, sukčiavimą, grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.
Atlikus kratą šio asmens gyvenamosiose vietose, rasti apdegę drabužiai, talpa su degiu skysčiu bei degtukų dėžutės.
Įtariama, kad minėtas vyriškis, plaktuku išdaužęs automobilio langą, padegė automobilį iš anksto įsigytu benzinu. Be to, paaiškėjo, kad įvykio metu kaltininkas ir pats galimai apdegė rankas ir kaklo apatinę dalį bei drabužius.
Šiuo metu Klaipėdos miesto PK pareigūnai pastarojo asmens atžvilgiu atlieka kelis ikiteisminius tyrimus dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, gras-inimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, žmogaus terorizavimo.
Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesiams.
Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra.
Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu, baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.


Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN