Lapkritį Naujojoje Akmenėje pražydo šokio pumpurėliai

Naujienos: Švietimas , 2020-11-16 19:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Lapkričio 6 d. Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyrius ,,Buratinas" suorganizavo tradicinį V-ąjį tarptautinį šokių konkursą ,,Pumpurėliai 2020". Sudėtinga epidemiologinė situacija Lietuvoje ir pasaulyje įtakojo tai, jog šokių konkursą buvo nuspręsta organizuoti nuotoliniu būdu. Įvertinus situacijos sudėtingumą, atradome ir teigiamų padėties pusių - pakvietėme į konkursą ne tik Lietuvos, bet ir keliolikos užsienio miestų šokėjus, su kuriais Akmenės rajono savivaldybė yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis. Deja, dauguma jų negalėjo nufilmuoti savo šokėjų pasirodymo, kadangi dėl pandemijos draudžiami žmonių susibūrimai. Į kvietimą dalyvauti tarptautiniame šokių konkurse mielai atsiliepė Japonijos Mukawa miestelio šokio grupė ,,bazz Dance Studio", atsiuntę ne tik šokio įrašą, bet ir įrašę šokio grupės vaikų pasisveikinimą konkurso organizatoriams, kas lietuviškai reiškė: ,,Linkėjimai iš Hokkaido Mukawa miestelio. Mes esame ,,bazz Dance Studio" nariai. Maloniai prašome pasižiūrėti."

Konkurse dalyvavo 30 šokių kolektyvų iš Naujosios Akmenės, Akmenės rajono, Šiaulių, Mažeikių, Joniškio, Kėdainių miestų, Latvijos Respublikos Rygos miesto ir Japonijos. Šokėjai pasirodė keturiose amžiaus grupėse: 4-7 metų , 8-10 metų, 11-14 metų, 15-19 metų. Renginio dalyviai parodė skirtingų šokio stilių kompozicijas: šiuolaikinio-pramoginio šokio stiliaus, gatvės šokio stiliaus, rytietiško (pilvo), ritminius ir lietuvių liaudies šokius. V-ąjame šokių konkurse ,,Pumpurėliai 2020" dalyvavo 422 šokėjėliai. Tarptautinį šokių konkursą ,,Pumpurėliai 2020" vertino Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos vedėja, laikinai einanti direktoriaus pareigas Irena Girdvainienė, mokyklos metodininkė Agnė Krušinskienė ir konkurso ,,Pumpurėliai" globėjas Vytautas Vėlavičius. Komisijos nariai vertino šokio techniką, sceninę šokėjų išvaizdą, minties perteikimą šokio judesiu.

Šokių konkurse savo šokio kompozicijas pristatė patys mažiausieji šokėjėliai (3-6 metų): Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyriaus ,,Atžalynas“ šokių grupė ,,Trepsiukai", skyriaus ,,Žvaigždutė" šokių grupė, Kėdainių lopšelio-darželio ,,Vaikystė" šokių grupė ,,Žiogeliai" ir Šiaulių šokio studija ,,Incognito". Vertinimo komisijos sprendimu visi dalyviai apdovanoti nominacijomis.

Antroje amžiaus šokėjų grupėje (8-10 metų) sceniniu įvaizdžiu ir šokio technika nepralenkiami buvo Šiaulių šokio grupė ,,Kosmėja". Dvi antras vietas komisija skyrė Japonijos ,,bazz Dance Studio" šokio grupei ir Naujosios Akmenės NVŠ ,,Saulėtekio" progimnazijos šokėjams.

Trečioje renginio dalyvių grupėje (11-14 metų) konkurso komisiją sužavėjo ir pirmąją vietą skyrė Naujosios Akmenės NVŠ ,,Saulėtekio" progimnazijos atliktam šokiui ,,Lėtas valsas". Tris antrąsias vietas pasidalijo Latvijos Respublikos Rygos šokio grupė ,,Perlite", Akmenės rajono Akmenės gimnazijos šokio grupė ,,Akimirka" ir Joniškio sporto centro šokėjos.

Ketvirtoje grupėje (15-19 metų) nerealia šokio kompozicija ir sceniniu įvaizdžiu sužavėjo Šiaulių šokio grupės ,,Kosmėja" šokis ,,Audra" ir Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos pramoginių šokių kolektyvas ,,Desire" savo atliekama šokio technika, vaikinų nepriekaištinga laikysena. Šie kolektyvai pelnė pirmas vietas.

Visi konkurso dalyviai buvo įvertinti ir apdovanoti, vadovai paskatinti asmeninėmis dovanomis.

Šokis – tai puikus būdas įdomiai praleisti laiką ir atrasti savyje kažką naujo. Šokis - tai svaiginantis būdas, priverčiantis žmogų būti geresniam, o šokantis žmogus - šiltas, besišypsantis, gražus bei laimingas. Manoma, jog išanalizavus žmogaus šokį galima patekti į jo sielą. Į kiekvieną judesį galima įdėti savo jausmus: pagarbą, susižavėjimą, nepasitenkinimą, kančią, švelnumą ar meilę

Dar nespėjus parengti straipsnio apie konkursą, atėjo nuoširdi padėka iš Japonijos ambasados Lietuvoje administracijos darbuotojos p. Seto Haruka: ,,Nuoširdžiai dėkojame už Jūsų pastangas, organizavimą, pakvietimą ir įvertinimą!!!". Malonu, kad tokiomis sudėtingomis sąlygomis mokame taip nuoširdžiai džiaugtis.

Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo
mokyklos skyriaus ,,Buratinas" konkurso
,,Pumpurėliai 2020" organizatoriai

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/lapkriti-prazydo-sokio-pumpureliai/2168


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN