Klaipėdos apskrityje minėta Europos saugaus eismo diena

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-10-13 21:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Spalio 13 dieną Europos šalyse minima Europos saugaus eismo diena. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į keliuose slypinčius pavojus, skatinama atsargiau elgtis keliuose. Minėdami šią dieną Klaipėdos apskrities pareigūnai prie ugdymo įstaigų dalijo atšvaitus, stebėjo, ar vaikai į mokyklas vežami saugiai – prisegti saugos diržais specialiose kėdutėse, ar dviračiais ir paspirtukais važiuojantys moksleiviai dėvi šalmus, laikosi kitų kelių eismo taisyklių reikalavimų. Lopšeliuose ir darželiuose susitikę su pačiais mažiausiais eismo dalyviais pareigūnai jiems aiškino kaip tinkamai dėvėti atšvaitus, kaip saugiai pereiti gatvę.

Kretingoje pareigūnai 26 atšvaitų neturėjusiems moksleiviams priminė, kad tamsiu paros metu juos dėvėti būtina, įspėjo 6 kelių eismo taisykles pažeidusius dviratininkus ir 3 motociklininkus. Palangoje užfiksuoti penki dviračiais ir paspirtuku be šalmų važiavę moksleiviai. Prevencijos skyriaus pareigūnai anksti ryte dar kartą lankėsi Kalotėje. Čia žiemą vykdytos kelios prevencinės atšvaitų dalijimo priemonės, nes per kelią į neapšviestą autobusų stotelę skubėdavo daug moksleivių ir atšvaitus turėdavo toli gražu ne visi. Šį kartą į stotelę atėjo vos trys suaugusieji, kurie paaiškino, kad po skaudžių eismo įvykių apskrityje, tėvai vaikus iki mokyklų, ar saugesnių stotelių mieste, pavėžėja patys. Priemones eismo saugumui užtikrinti Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai šiandien vykdys visą dieną.

Per devynis šių metų mėnesius Klaipėdos apskrityje užregistruoti 309 eismo įvykiai, kuriuos nukentėjo žmonės. Žuvo per šį laikotarpį 14, sužeisti 342 žmonės. Pernai tuo pačiu laikotarpiu registruota trim įvykiais mažiau, bet žuvusiųjų ir sužeistųjų buvo daugiau – atitinkamai 15 ir 385. Uostamiesčio gatvėse per devynis šių metų mėnesius užregistruoti 128 įskaitiniai eismo įvykiai (2019 m. -124), žuvo 6 (2019 m. -5), sužeisti 133 (2019 m.-140) žmonės.

Skaudūs eismo įvykiai dažniausiai įvyksta dėl viršijamo leistino greičio, kai neatsakingai manevruojama, nepaisoma šviesoforo signalų, nenaudojamos saugos priemonės, neleistinai naudojamasi mobiliojo ryšio priemonėmis, nesilaikoma kelio ženklų reikalavimų, prie vairo sėdama išgėrus. Klaipėdos apskrityje šiemet per devynis mėnesius neblaivūs vairuotojai jau sukėlė 19 įskaitinių eismo įvykių. Pernai per tą patį laikotarpį tokių buvo net 10-čia mažiau...
Klaipėdos apskrities policijos pareigūnai nuolat rengia įvairias policines ir prevencines priemones eismo saugumui gerinti, bei nuolat ragina – būkime sąmoningi ir saugokime vieni kitus kelyje.


Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Komunikacijos poskyris
Tel. 8700 60999, 8700 60998


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN