Atsinaujinęs Ventos miestas džiugina ventiškius ir svečius

Naujienos: Savivalda , 2020-10-08 21:24
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybės administracija 2018-2020 metais įgyvendino projektą Nr. 08.2.1-CPVA-R-908-61-0010 „Kompleksiškas Ventos miesto bendruomeninės ir viešosios infrastruktūros atnaujinimas“ pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ priemonę Nr. 08.2.1-CPVA-R-908 „Kaimo gyvenamųjų vietovių atnaujinimas“.

Projekto tikslas – prisidėti prie Ventos miesto gyvenimo kokybės gerinimo, socialinės ir ekonominės plėtros skatinimo. Įgyvendinant projektą buvo sutvarkyta Tilto gatvės atkarpa (miesto ribose), taip pat dalis Ventos gatvės, įrengiant apšvietimą. Šalia gatvių įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai bei pėsčiųjų takas, vedantis nuo Ventos gatvės iki Žemaičių gatvės. Tilto gatvėje pėsčiųjų ir dviratininkų takai įrengti su asfaltbetonio danga. Ventos gatvėje buvęs takas rekonstruotas, išlaikant gabaritus, pakeičiant dangą betono trinkelėmis. Šalia tako įrengti trys lauko treniruokliai, parkinio tipo apšvietimas, taip pat parkavimo vietos devyniems automobiliams – šalia esamų laidojimo namų. Žemaičių gatvėje šalia įvažiavimo į 39 namo kiemą įrengtas viešasis lauko vienos kabinos tualetas, atitinkantis universalaus dizaino principus. Tualeto korpusas pagamintas iš gelžbetonio, su keraminių plytelių apdaila. Rekonstruota teritorija aplink Ventos kultūros namus tapo tinkama kultūros renginiams, taip pat atlieka poilsio bei reprezentacinę funkcijas. Šiaurės vakarų pusėje įrengta betoninių plytelių pakyla renginiams organizuoti, o šalia pakylos – 50 sėdimų vietų žiūrovams. Už žiūrovų aikštelės įrengti pavieniai betoniniai suolai, erdvė poilsiui. Taip pat rekonstruota šalia Ventos kultūros namų esanti automobilių stovėjimo aikštelė, įrengiant naują dangą. Tarp skvero ir renginių erdvės įrengtas takas su ažūrinių betono trinkelių danga, kuriame galės vykti mugės, bus patogu prekybininkams apsistoti. Teritorijoje šalia Ventos kultūros namų įrengta vaikų žaidimų aikštelė su gumos granulių plytelių danga bei įrenginiais.

Tikimasi, kad projekto metu atnaujintos erdvės pritrauks smulkųjį verslą, padidins Ventos miesto bendruomenės užimtumą ir sumažins gyvenimo kokybės netolygumus, lyginant su didžiaisiais miestais.

Projekto vertė – 613 074,47 Eur. iš jų: Europos regioninės plėtros fondo lėšos –521 113,29 Eur., Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos – 45 980,59 Eur., Savivaldybės biudžeto lėšos – 45 980,59 Eur.

Savivaldybės administracijos Investicijų ir projektų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė

Eglė Jankauskienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/atsinaujines-ventos-miestas-dziugina-ventiskius-ir-svecius/2058


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN