Uostamiestyje su įkalčiais sulaikytas narkotikų platinimu įtariamas vyras (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-10-06 20:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos r.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai su įkalčiais sulaikė asmenį, įtariama platinusį narkotikus.
2020 m. rugpjūčio mėn. Klaipėdoje, Medelyno ir Skardžio g. sankryžoje, policijos pareigūnai sulaikė vienoje iš Kretingos įmonių dirbantį Kretingos gyventoją. Asmens automobilyje apžiūros metu rasta narkotinės medžiagos – kokaino ir psichotropinės medžiagos – amfetamino.
Šis 36 m. amžiaus vyriškis teisėsaugai žinomas, anksčiau teistas už suklastoto dokumento panaudojimą ir plėšimą.
Tą pačią dieną tęsiant tyrimo veiksmus Klaipėdoje, Pušyno g., sulaikytas minėtas narkotines (psichotropines) medžiagas įtariama platinęs, anksčiau už vagystę teistas, niekur nedirbantis klaipėdietis. Pastarojo asmens kratos metu rasta apie 100 g (didelis kiekis) kokaino.
Kratos sulaikytojo gyvenamojoje vietoje metu taip pat rasta įtariama kokaino, dvejos elektroninės svarstyklės su kokaino pėdsakais, anabolinių androgeninių steroidų (dopingo medžiagų) bei apie 16 000 eurų (pinigų kilmė tikslinama).
Įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau vienam iš jų paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Kitam įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į intensyvią priežiūrą.
Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).
Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Video medžiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN