Diskutuota apie karinio poligono steigimą

Naujienos: Savivalda , 2020-10-02 18:34
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas su kitais keliais šalies merais dalyvavo Krašto apsaugos ministerijos suorganizuotame virtualiame pasitarime dėl naujo karinio poligono įsteigimo Vakarų Lietuvoje.

Baigiamame rengti Lietuvos bendrajame plane numatytos kelios galimos būsimojo poligono vietos, parengta galimybių studija. Joje kalbama ir apie dvi galimas vietas Akmenės krašte.

Pasitarime su Krašto apsaugos ministerijos atsakingais pareigūnais buvo aptarta situacija, išklausytos savivaldybių vadovų įžvalgos. Meras V.Mitrofanovas pabrėžė, kad prieš priimant sprendimus, būtina diskusija su vietos gyventojais akmeniškiais. Prieš ją V.Mitrofanovas pageidavo nuvykti į Pabradės poligoną, esantį Švenčionių rajone, pasikalbėti su šios savivaldybės vadovais ir atstovais, iš Krašto apsaugos ministerijos gauti daugiau ir tikslesnių duomenų apie būsimąjį poligoną. Šios ministerijos atstovų buvo paprašyta atvykti į Savivaldybės tarybos posėdį ir Tarybos narius bei Akmenės krašto visuomenę informuoti apie galimą poligono įrengimą, atsakyti į klausimus.

Krašto apsaugos viceministras Eimutis Misiūnas pažadėjo pateikti daugiau medžiagos apie planą steigti poligoną Vakarų Lietuvoje, suorganizuoti kitus dalykus ir atvykti pokalbio į Akmenės rajono savivaldybę.


Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė
Autorės nuotrauka


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN