„Omniva LT“ pristato pirmąją lietuvišką prekių grąžinimo platformą

Naujienos: Verslas , 2020-09-14 10:51
El. pašto adresas: edita@adverum.lt

„Omniva LT“ pristato naują e. komercijai skirtą paslaugą – išorinę prekių grąžinimo platformą „Flipo“, kurioje vartotojai galės lengvai ir greitai grąžinti internetu įsigytus pirkinius.

Tiek pasaulinės, tiek Lietuvos e. komercijos tendencijos rodo, kad prekių grąžinimo politika turi didelę įtaką klientų motyvacijai pirkti internetu. 2019 m. „Gemius“ atlikto tyrimo duomenimis, 33 proc. lietuvių internetu pirktų dažniau, jei e. parduotuvės siūlytų geresnes grąžinimo sąlygas, o net 70 proc. apklaustųjų pirkti internetu motyvuotų pigus ir patogus grąžinimo būdas.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad daugiau nei trečdalis pirkusiųjų internetu lieka nepatenkinti gauta preke ir nori ją grąžinti. Šiemet sparčiai išaugusi e. komercijos rinka patogaus prekių grąžinimo sprendimo atsiradimą Lietuvoje padarė tik aktualesnį.

„E. komercijos tendencijos rodo, kad patogi prekių grąžinimo galimybė yra būtina elektroninės prekybos verslo dalis, norint pagerinti pirkėjo pasitenkinimą ir turėti konkurencinį pranašumą. Atsižvelgdami į rinkos situaciją sukūrėme platformą, kuri vartotojams leis lengvai ir greitai grąžinti įsigytas prekes, o verslui – patogiai valdyti ir matyti grąžinimus vienoje platformoje, taip pat įvertinti grąžinimų mastą ir inicijuoti reikiamus pokyčius tam, kad sumažintų grąžinamų prekių skaičių“, – sako „Omniva LT“ komercijos vadovas Justinas Pileckas.

Nauja paslauga leis e. parduotuvėms patogiai ir operatyviai administruoti prekių grąžinimus, o pirkėjams – vienoje vietoje matyti informaciją apie įsigytų prekių grąžinimo sąlygas, sužinoti, kurios e. parduotuvės siūlo patogesnį prekių grąžinimą, ir užpildyti trumpą grąžinimo formą. Naudodamiesi šia platforma pirkėjai galės grąžinti visų vežėjų jiems pristatytas siuntas per „Omniva“ paštomatų tinklą, kurį sudaro 300 paštomatų visoje Lietuvoje.

Anot J. Pilecko, kito tokio prekių grąžinimo sprendimo Lietuvoje nėra: „Šiuo metu rinkoje esantys sprendimai dažniausiai suteikia grąžinimo paslaugą tik tokiu atveju, kai pirkėjui prekė buvo pristatyta konkrečios logistikos paslaugas teikiančios įmonės arba prekes grąžinant savarankiškai. Mes siūlome universalią grąžinimo platformą, kurioje pirkėjai galės grąžinti prekes neatsižvelgdami į tai, kuris vežėjas prekę pristatė.“

Šiuo metu „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 300 paštomatų išdėstytų visoje šalyje. Pastaruosius metus bendrovė aktyviai plečia savo e. komercijos paslaugų portfolio – tos pačios dienos pristatymo galimybė, mokėjimų surinkimo sprendimas ir kitos investicijos.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN