Trijų Karalių šventė Kuršėnuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-01-07 17:39
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Trys Karaliai – sausio 6 – ąją dieną minima šventė. Lietuvoje ją tradiciškai laikome visų žiemos švenčių pabaiga, kai nupuošiamos Kalėdų eglės, o ant namų durų su šventinta kreida užrašomos pirmosios Trijų Karalių vardų raidės: +K+M+ B.
Jau tapo tradicija šią šventę Kuršėnuose švęsti Lauryno Ivinskio aikštėje prie miesto Kalėdų eglės, kur vedami Betliejaus žvaigždės ir angelų gausiai susirinkusius žmones aplankė Kasparas, Merkelis ir Baltazaras.
Karalius Kasparas palinkėjo išminties ir dieviškos palaimos. Jis padalino visiems šventintą kreidą, kad grįžę namo jie užrašytų ant durų staktos pirmąsias Trijų Karalių vardų raides su kryželiais, nes tai saugo nuo piktųjų dvasių, niekadėjų ir vagių. Karalius Baltazaras palinkėjo sotaus gyvenimo ir stiprios sveikatos bei padalijo žmonėms mažus duonos kepalėlius. Trečiasis Karalius Merkelis visus apdalinęs saldainiais linkėjo turtingų gėriu ir meile 2019 – ųjų metų.
Renginio metu vaikai galėjo aplankyti Kalėdų Senelį jo rezidencijoje.
Šventėje šoko Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro šiuolaikinių šokių grupės „Čip čip“ ir „P. M.“ (vadovė Gitana Ramanauskaitė). Šventę parengė ir dalyvavo vaikų ir jaunimo teatras „Ikaras“ bei suaugusių mėgėjų teatras „Mozaika“ ( vadovai Leontina ir Petras Valskiai).



Zenonas Gestautas
Foto akimirkos Petro Valskio
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN