Kretingos bibliotekoje susitikimas su dailininke, knygų autore Sigute Ach

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-24 17:41
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2017 m. spalio 18 d. Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka vykdydama projektą vaikų knygų klubas „Pelėdžiukai“, pakvietė M. Daujoto pagrindinės mokyklos ketvirtokus su savo auklėtojomis Nijole Meškauskiene ir Sotera Martusevičiene, ikimokyklinio ugdymo pedagogus, pradinių klasių pedagogus, socialinių paslaugų centro socialines darbuotojas dalyvauti kūrybos pamokoje – „Akvarelė ir vaizduotės lavinimas“ kartu su dailininke, knygų autore Sigute Ach.
Sigutė Ach savo seminarus vadina vaizduotės lavinimo ir turiningo bendravimo pamokomis, padedančiomis kiekvienam norinčiam surasti kelią į savo įdomų, kūrybingą ir pilnavertį gyvenimą.
Užsiėmimas prasidėjo pokalbiu-paskaita apie vaizduotės lavinimą ir jos svarbą kiekvieno žmogaus ir visuomenės gyvenime. Pradinukai susidomėję bendravo su dailininke, kuri nuoširdžiai atsakinėjo į mokinių klausimus.
Pamokėlės metu buvo išdalintos priemonės, tai balti lapeliai, vanduo ir dažai. Teptuku užsiėmimo dalyviai turėjo sušlapinti popieriaus lapą, pasirinkti spalvą iš paletės ir leisti dažams lietis laisvai.
Antrojoje užsiėmimo dalyje stebint savo sukurtas akvarelines miniatiūras buvo kuriami „Žodžių tiltai“ – aprašomi kūriniai, sukuriant akvarelinių eksponatų pavadinimus. Taip gimė unikalūs darbeliai, liudijantys neišsemiamą vaizduotės potencialą.
„Gyvenime dažniausiai privalome būti logiški ir punktualūs. Protingi. Atsakingi. Tai gerai. Tik kartais reikia būti užsisvajojusiems. Šiek tiek išplaukusiems. Poetiškiems. Susižavėjusiems. Jei jaučiate, kad dėmelė jums labai graži, o aplinkui daiktai ir vaizdai tapo dailesni – judate teisinga kryptimi“ – kalbėjo menininkė Sigutė Ach Žiūrėdama į mokinių ir pedagogų darbelius.
Susitikime su dailininke, rašytoja Sigute Ach kiekvienas dalyvis turėjo progą apsilankyti romantiškame Sigutės pasaulyje ir iš jo parsinešti įkvėpimo, lengvumo jausmą.

Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN