Į Akmenės rajono Dabikinės specialiosios mokyklos kiemą įriedėjo naujas mokyklinis autobusas

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-08-31 20:26
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Artėjant rugsėjo 1-ajai į Akmenės rajono Dabikinės specialiosios mokyklos kiemą įriedėjo naujas mokyklinis autobusas „IVECO DAILY 50C15“, jį mokyklai skyrė Švietimo ir mokslo ministerija. Naujuoju autobusu, kurį vairuos Laimutis Kontenis, patogiai važiuos mokyklos mokiniai, nes juo pakeistas nusidėvėjęs mokyklinis autobusas, eksploatuotas nuo 2001 m.

Ministerija pabrėžia, kad geltonieji autobusai - tai būdas saugiai ir greitai nukeliauti į mokyklą ir grįžti iš jos. Pastaraisiais metais daugiau investuojama ir į saugumą – visuose autobusuose, kuriuos ji perka, įmontuoti ES standartus atitinkantys alkotesteriai. Prieš užvesdami autobusą, vairuotojai turi pasitikrinti blaivumą įmontuotu alkotesteriu. Nepasitikrinus autobuso variklis neužsiveda.

Dabikinės specialiosios internatinės mokyklos autobusas – antroji šiemet tokia pati, nauja, transporto priemonė rajone. Savivaldybės administracija, vykdydama Savivaldybės tarybos sprendimą, nupirko autobusą „IVECO DAILY 50C15H V“, kurio vertė beveik 35 486 eurai. Autobusas perduotas Akmenės rajono paramos šeimai centrui.

Parengė Savivaldybės administracijos ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė



Nuotraukoje (iš dešinės): Gautą geltonąjį autobusą pirmiausia apžiūrėjo Savivaldybės mero pavaduotojas Apolinaras Nicius, Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytautas Juozapavičius, autobuso vairuotojas Laimutis Kontenis, Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Mockuvienė ir Dabikinės specialiosios mokyklos direktorė Birutė Elena Jakaitienė. http://akmene.lt/go.php/lit/Praturteta-siemet-antru-mokykliniu-autobusu


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN