Pasveikinta mama, pagimdžiusi pirmąjį Lietuvos šimtmečio kūdikį Akmenės rajone

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-01-23 17:20
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Šiemet gimę ir dar gimsiantys kūdikiai džiaugsmingai tituluojami Lietuvos šimtmečio vaikais. Ypač smagiai sutikta žinia apie pirmąjį šiemet gimusį akmeniškį Lietuvos šimtmečio kūdikį, tai - sausio 3-iąją pasaulį išvydusi Evelina.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas pasveikino jos mamą Simoną Čiapienę iš Naujosios Akmenės ir pakvietė pokalbio. Mažosios Evelinos S.Čiapienė neatsinešė: baimintasi šalčio ir siaučiančių virusinių peršalimo ligų.



Pasikalbėjęs su S.Čiapiene apie šeimos gyvenimą, Savivaldybės vadovas įteikė jai natūralių vitaminų – šaltalankių produktų ir trispalves kojinaites naujagimei.

Susitikime dalyvavusios Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Alva Bacienė ir šio skyriaus socialinė darbuotoja konsultantė Janė Vaitkevičienė papasakojo, kokios nevyriausybines organizacijas mezga kojinaites ir prisideda prie akcijos Akmenės rajone „Kiekvienam naujagimiui po trispalves kojines“: Naujosios Akmenės kaimiškosios seniūnijos neįgaliųjų klubas „Žėrutis“, Ventos neįgaliųjų klubas „Dalia“, neįgaliųjų klubas „Ugnelė“, Akmenės krašto Parkinsono bendrija, Naujosios Akmenės miesto ir kaimiškosios seniūnijos žmonių su negalia bendrija.

Kiekvienam Akmenės rajono šeimų naujagimiui šiemet, Lietuvos šimtmečio proga, skirta ir simbolinė pinigų dovana – po šimtą eurų. Savivaldybės tarybos 2017 m. gruodžio 28d. sprendimu Nr. T-238(E) „Dėl vienkartinės piniginės paramos skyrimo ir mokėjimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ patvirtintas naujas Vienkartinės piniginės paramos skyrimo ir mokėjimo tvarkos aprašas. Jame nustatyta, kad 2018 metais gimusiam vaikui (vienam iš vaiko tėvų) bus mokama vienkartinė 100 eurų išmoka, jei bent vienas iš vaiko tėvų ne trumpiau kaip 2 mėnesius iki vaiko gimimo buvo deklaruotas arba faktiškai gyveno Akmenės rajono savivaldybėje.



Savivaldybės administracijos ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

Autorės nuotr. (iš dešinės): Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, šimtmečio kūdikio mama Simona Čiapienė, socialinė darbuotoja konsultantė Janė Vaitkevičienė ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Alva Bacienė. http://akmene.lt/go.php/lit/Pasveikinta-mama-pagimdziusi-pirmaji-lietuvos-simtmecio-kudiki-akmenes-rajone


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN