Telšiuose įvyko Durbės mūšio pergalės paminėjimo šventė

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-07-20 18:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Liepos 13 dieną, plevėsuojant Žemaitijos vėliavoms, aidint patrankų šūviams ir kaukšint žemaitukų žirgų kanopoms, Telšių senamiesčio širdyje susirinkę gyventojai bei svečiai minėjo žemaičiams ypatingai svarbią istorinę datą – 760-ąsias Durbės mūšio pergalės metines.

Renginio metu miestą sudrebino trys patrankų šūviai: už Žemaitiją ir jos vienybę, už žemaičius, kurie dalyvavo Durbės mūšyje ir jo minėjime po 760 metų bei už Lietuvą.

Susirinkusius sveikino Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, LR Seimo nariai, Žemaičių draugijos narys, Durbės mūšiui įamžinti skirto paminklo idėjos autorius architektas Algirdas Žebrauskas, istorikė Janina Bucevičė ir kiti. Žemaičių kultūros draugijos Telšių pavieto pirmininkas Andrius Dacius labiausiai nusipelniusiems žemaičiams įteikė Žemaičio pasą.



šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/-vyko-durbes-musio-pergales-paminejimo-svente/8


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN