Naujosios Akmenės turgelis patrauklus tiek prekybininkui, tiek pirkėjui

Naujienos: Savivalda , 2020-07-09 19:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono savivaldybė prisidėdama prie smulkaus verslo plėtros įgyvendinimo Akmenės rajone šiemet atnaujino Naujosios Akmenės miesto turgelį. Kiek anksčiau, gegužės mėnesį, įteikti naujų prekybinių namelių raktai naujiesiems savininkams, o šiandien atidarytos ir naujosios stoginės, kuriose galės prekiauti sodo ir daržo gėrybėmis. Siekiant sukurti kuo patrauklesnę erdvę artimiausiu metu bus pasodinta augalų, pastatyti dviračių stovai, įrengtas viešasis tualetas bei atlikta kitų smulkių darbų.

Judrioje Naujosios Akmenės miesto vietoje, prie centrinių Respublikos ir V. Kudirkos gatvių, nuo seno šurmuliavo turgelis su prekystaliais ir kioskais. Juose buvo prekiaujama daržo ir sodo gėrybėmis, maisto produktais, drabužiais, galanterija ir kitais smulkiais daiktais. Bėgant metams turgelio asfaltuoti takai tapo duobėti, stoginė sukiuro, prekystaliai aplūžo, buvę be elementariausių patogumų kioskai nušiuro. Jų šeimininkai teigė tiek neuždirbantys, kad atnaujintų pastatėlius ir sutvarkytų jų aplinką, tad apie tai ėmė svarstyti Savivaldybė.

Turgelio teritorijos planavimas ir mintys apie jo modernizavimą buvo įteisintos jau prieš ketverius metus - Akmenės rajono savivaldybės tarybos 2016 m. sausio 28 d. sprendimo Nr. T-2(E) nuostatomis. Vėliau atsižvelgta į daugiamečių turgelio teritorijos prekybininkų lūkesčius, ribotas jų galimybes ir nuostatos pakeistos. Buvo įdėta daug pastangų, siekiant priversti prekiautojus iškelti sutręšusius, prastai atrodančius senuosius kioskus.


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
visuomenės informavimo
specialistė Ieva Ištuganovaitė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/naujosios-akmenes-turgelis-patrauklus-tiek-prekybininkui-tiek-pirkejui/1804


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN