Užburiantis „Musica humana“ koncertas Kuršėnuose

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-06-26 18:21
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kuršėnai

Bijūnais kvepianti Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia, kamerinė aplinka ir į baroko laikmetį nukelianti Antonio Vivaldi muzika. Štai taip prasidėjo Klasikinės ir sakralinės muzikos koncertų ciklas „Muzikinės bažnyčių naktys Šiaulių rajone“. Atidarymo koncerte „Musica est Dei Donum Optimi“ (Muzika yra Dievo dovana) pasirodė ir klausytojus sužavėjo Lietuvos nacionalinės filharmonijos kamerinis ansamblis „Musica humana“ (vadovas ir dirigentas Robertas Beinaris). Susirinkusiųjų aplodismentai skriejo ansamblyje violončele grojančiam kuršėniškiui Evaldui Petkui. Gausios ovacijos lydėjo smuikininkės Ramunės Grakauskaitės pasirodymą. Fleitos garsais užbūrė solistės Ieva Kuprevičiūtė ir Daiva Tumėnaitė-Vizgirdienė.
Atlikėjams dėkojo bei gėles ir atminimo dovanas įteikė Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras, mero pavaduotojas Česlovas Greičius, Šiaulių rajono tarybos narė Ilona Baristienė.



Justina Rutkauskienė
ŠRSKC informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN