Rudenėlis atkeliavo ir į Naujosios Akmenės vaikų lopšelį-darželį „Buratinas“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-09 16:59
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2017 m. rugsėjo 27 d. Naujosios Akmenės vaikų lopšelio-darželio „Buratinas“ bendruomenė, spalvingai ir išradingai pasipuošę įstaigos aplinką, sulaukė „Rudenėlis atkeliavo“ šventės.

Visos darželio grupės sugūžėjo į šventę pasipuošusios įvairiomis daržovių karūnėlėmis. Pirmoje šventės dalyje ,,Varliukų“ grupės vaikučiai su auklėtoja R. Norbutiene suvaidino vaikams pasakaitę ,,Ropę“. Vėliau vaikai pakvietė dėdę „Rudenėlį“ (auklėtoja R. Šmitkinienė). Lauktas personažas, su krepšeliu rudens gėrybių rankoje, atėjo ir pravedė antrąją šventinio rytmečio dalį. Kiekviena įstaigos grupė dainavo ir improvizavo daržovių daineles: „Ančiukų“ ir ,,Peliukų“ grupės mažyliai su mamomis dainavo apie žirniukus, ,,Boružiukai“ imitavo pomidorų dainelę, „Gandriukai“ šoko agurkėlių šokį, „Bitutės“, padeklamavę eilėraštį apie morkytę, ją ir apdainavo. Antros dalies pabaigą apvainikavo bendra vaikų daina apie obuoliukus, po kurios keliavome į vaikų lopšelio-darželio sodą skinti obuolių. Vaikai skynė obuolius nuo žemesnių sodo obelų šakų, „Rudenėlis“, palypėjęs raškė obuolius nuo obelų viršūnių. „Smaližių virtuvėlėje“ kepsim obuolių pyragus, skanausim mūsų sodo obuolių sultimis.

Trečioje šventės dalyje dėdė „Rudenėlis“ pakvietė darželio bendruomenę pasižvalgyti po įstaigos papuoštą rudeninę aplinką. Vaikai aplankė mandalų parodą, kurią paruošė vaikų lopšelio-darželio „Buratinas“ auklėtojos, vaikai ir tėveliai, apžiūrėjo šiaudines „kirmėlaites“ Šventės pabaigoje „Rudenėlis“ kvietė vaišintis obuolių pyragais, kuriuos iškepė ugdytinių tėveliai.

Naujosios Akmenės vaikų lopšelio-darželio „Buratinas“ muzikos mokytoja Ž. Garbaliauskienė http://akmene.lt/go.php/lit/Placiau-/12


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN