Nacionalinis diktantas buvo rašomas ir Plungės rajone

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-03-03 20:22
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Nacionalinio diktanto organizatoriai ir projekto partneriai lietuvių kalbos mylėtojus kvietė rašyti jau vienuoliktą kartą organizuojamą Nacionalinį diktantą.
Kaip ir visi lietuviai, Plungės rajono gyventojai taip pat 11.00 val. rašė Nacionalinį diktantą, kuris buvo transliuojamas per LRT radiją. Šiemet specialiai Nacionaliniam diktantui pasirinktas Juliaus Sasnausko kūrinys „Vienkartinumas“. Diktantą skaitė LRT laidų vedėjas Marijus Žiedas.
Plungės rajone diktantą rašė 64 suaugę dalyviai. Diktantas buvo rašomas Plungės rajono savivaldybės administracijos pastate, rajono mokyklose ir Plungės rajono miestelių bibliotekose.
Į diktanto konkursą taip pat įsitraukė ir mokyklos. Iš viso mokyklose diktantą rašė 122 mokiniai.
Plungės rajono savivaldybės vicemeras Mindaugas Jurčius susirinkusiesiems rašyti diktanto Savivaldybėje pasidžiaugė, kad jie nėra abejingi gimtajai kalbai ir taip išreiškia savo pilietiškumą. Sveikinimo žodį tarė ir LR Seimo narys Jonas Varkalys, kuris kartu su visais rašė diktantą. LR Seimo narys visiems palinkėjo sėkmės rašant diktantą ir pasidžiaugė, jog Lietuvoje įvairiomis formomis yra puoselėjama lietuvių kalba.
Šiais metais diktantas buvo rašomas Plungės rajono savivaldybėje, Platelių, Žemaičių Kalvarijos, Šateikių, Stalgėnų, Gegrėnų, Aleksandravo ir Kantaučių bibliotekose.
Plungės rajono mokyklose - „Saulės“, Platelių, Kulių ir Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnazijose bei Plungės „Ryto“, Šateikių ir Senamiesčio mokyklose - diktantą rašė ne tik mokiniai, bet galėjo rašyti visi norintieji.
Dėkojame visiems dalyviams, jog puoselėjate ir gerbiate lietuvių kalbą. Taip pat esame dėkingi rajono mokykloms ir bibliotekos, jog sudarė sąlygas rašyti diktantą visiems norintiesiems.





Plungės rajono savivaldybės administracijos
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN