Kuršėnuose paminėta Laisvės gynėjų diena

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-01-14 21:24
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Sausio 13 – ąją, kaip ir visoje Lietuvoje, Kuršėnuose paminėta Laisvės gynėjų diena. Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje aukotos Šv. Mišios žuvusiesiems už Lietuvos laisvę. Po Šv. Mišių prie Vyčio paminklo, kur tradiciškai vyko iškilmingas vėliavos pakėlimas ir Sausio 13-osiso minėjimas, rinkosi neabejingi savo tautos praeičiai žmonės. Visi vieningai sugiedojo Lietuvos himną, o prie Vyčio paminklo uždegtos žvakės ir padėtos gėlės.
Minėjime taip pat dalyvavo daug garbingų svečių, tarp kurių ir LR Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos padėjėja Ada Grakauskienė, Šiaulių rajono vicemeras Algis Mačiulis, Šiaulių rajono savivaldybės tarybos narys Alfredas Jonuška, o 1991 metų sausio 13 – osios prisiminimais dalijosi tremtinė Eugenija Dragūnienė.
Minėjimui pasibaigus visi buvo kviečiami į Kuršėnų seniūnijos salę puodelio arbatos ir laisvės dainos.

Vaiva Melvydaitė
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN