„Pasižadėjimas Lietuvai“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-27 18:42
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas kartu su Telšių miesto gimnazijų istorijos mokytojais Vilija Vaičiuliene, Janina Buceviče ir Romaldu Kazakaičiu Vilniuje, Lietuvos Respublikos Seime, dalyvavo šventinėje konferencijoje, kur paminėtas Lietuvių konferencijos, pasiryžusios atkurti Lietuvos valstybę, šimtmetis.
Šiemet sukanka 100 metų, kai 1917 m. rugsėjo 18–22 d. Vilniuje vyko Lietuvių konferencija, padėjusi pamatus Lietuvos valstybės atkūrimui. Iš visos Lietuvos susirinkę delegatai tarėsi dėl Lietuvos ateities ir išrinko Lietuvos Tarybą, kuri 1918 d. vasario 16 d. paskelbė nepriklausomą demokratinę Lietuvos valstybę.
Kovo 11-osios Akto salėje buvo skaitomi pranešimai, padaryti pirmieji įrašai į per šalį keliausiančią knygą „Pasižadėjimas Lietuvai“, kurioje pažymėti savąjį moralinį įsipareigojimą idėjos sumanytojas Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis pakvies kiekvieną pageidaujantįjį. Pirmoji įrašą knygoje paliko Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Visos Lietuvos žmonių pasižadėjimų knyga iš rankų į rankas keliaus ir sujungs mus bendram tikslui – gyventi darniai, siekti pažangos, įgyvendinti svajones, įprasminti save darbais Lietuvoje.
Po konferencijos Telšių rajono vadovas P. Kuizinas kartu su kitais Lietuvos savivaldybių merais buvo pakviesti susitikti su Seimo Pimininku, aptartos aktualiausios regionų problemos ir Seimo rudens sesijoje svarstomi įstatymų projektai. Sutarta dėl aktyvesnio bendradarbiavimo.


Telšių rajono savivaldybės informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN