Šimto metų jubiliejų kartu su Lietuva atšventusi plungiškė džiaugiasi gyvenimu

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-03-16 16:30
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Vasario 16-ąją minėjome Lietuvos valstybės atkūrimo šimto metų jubiliejų. Lygiai po mėnesio, kovo 16-ąją, 100 metų sukako ir plungiškei Vladai Vitkienei, gyvenančiai Rietavo gatvėje Plungėje.

Garbingo jubiliejaus proga pasveikinti šimtametės atvyko ir austą juostą jai užrišo bei įteikė dovanų Plungės rajono savivaldybės mero pavaduotojas Mindaugas Jurčius. Jis ir mero patarėjas Gintautas Vaitkevičius jubiliatei linkėjo sveikatos, stiprybės, neišsenkančios energijos, daug gražių ir saulėtų dienų. Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Genovaitė Vasylienė įteikė jubiliatei gėlių puokštę bei linkėjo dar ilgų gyvenimo metų.

Pasveikinti V. Vitkienės gražaus ir garbingo jubiliejaus proga nepamiršo ir SODROS Mažeikių skyriaus direktorė Laima Nagienė bei jos pavaduotoja Birutė Ignotienė. Pavasarinių gėlių puokštės ir dovanos, įteiktos viešnių iš Mažeikių, bei palinkėjimai praskaidrino garbaus amžiaus sulaukusios moters, kuri vis šypsojosi ir nuoširdžiai visiems dėkojo, nuotaiką.

Plungės rajono savivaldybės atstovai ir SODROS vadovė bei pavaduotoja stiprybės, ištvermės, energijos linkėjo ir senolę prižiūrinčiai anūko Ričardo šeimai.

Guvi šimtametė, gyvenanti pas anūką Ričardą ir jo žmoną Editą Sabaliauskius, pasakojo, kad pati užaugo devynių vaikų šeimoje. Jubiliatė puikiai pati prisiminė, kad šeimoje buvo penkios seserys ir keturi broliai. Mačiusi daug vargo bei patyrusi sunkumų, moteris sako dabar gyvenanti labai gerai ir džiaugiasi gyvenimu. Ji be galo didžiuojasi savo anūku, džiaugiasi, kad gyvena kartu, kad yra mylima ir prižiūrima.

V. Vitkienė kilusi iš Žlibinų krašto, kur iki pat pensijos dirbo Žlibinų pašto viršininke. Ji užaugino vieną dukterį, kuri jau iškeliavusi Anapilin, turi du anūkus, šešis proanūkius, vieną proproanūkį ir dar vienas netrukus išvys pasaulį.

Jubiliatė atvykusiesiems jos pasveikinti ir kitiems jauniems žmonėms taip pat linkėjo sveikatos, stiprybės, santarvės, tarpusavio supratimo, didžiulės sėkmės ir nuoširdžiai dėkojo už dovanas. Paklausta, kur slypi jos ilgaamžiškumo paslaptis, senolė tik trūkčiojo pečiais ir šypsojosi. Dar kartą visiems priminusi, kad yra gimusi 1918-aisiais, parodė savo gimimo liudijimą.

Pasak anūko R. Sabaliauskio, sveikata nesiskundžiančiai ir gyvenimu besidžiaugiančiai močiutei sunku patikėti, kad jau sulaukė šimto metų ir kartu su Lietuvos valstybe švenčia jubiliejų. Tačiau senolė, nepaisydama didžiulės metų naštos, kartu su svečiais žvaliai sėdėjo prie stalo, gėrė arbatą bei valgė jos garbingo jubiliejaus proga iškeptą tortą.



Plungės rajono savivaldybės informacija parengta pagal žurnalistės Editos LUKIENĖS medžiagą


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN