Tarptautinės jaunimo dienos proga Kretingoje žygis pėsčiomis

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-08-22 18:13
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Rugpjūčio 12 d. minint Tarptautinę jaunimo dieną net trys organizacijos: Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos atvira jaunimo erdvė „Savas kampas“, Kretingos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Vakarų (jūros) šaulių 3-iosios rinktinės Kretingos šaulių 305-oji kuopa kvietė jaunimą dalyvauti žygyje „Drąsos iššūkis“.
„Tokį žygį surengėme pirmą kartą, ir, jei ši idėja visiems patiks – galbūt tai taps mūsų tradicija“, – sakė viena iš organizatorių Brigita Barkauskaitė vyresn. bibliotekininkė darbui su jaunimu.
Žygio iš Kretingos į Joskaudų mišką ir atgal vedliais tapo šauliai. Žygio dalyviams teko įveikti 30 km pėsčiomis – jų laukė įvairios užduotys bei pramogos. Pirmiausia jaunimas atsakinėjo į viktorinos klausimus, apėmusius įvairias sritis, o apsilankius ant Negarbos piliakalnio dalyvavo pirmosios pagalbos mokymuose, kuriuos vedė visuomenės sveikatos biuro specialistė Virginija Mockutė. Pasiekus žygio tikslą – Joskaudų mišką, žygeiviai dalyvavo estafetėse, kurias organizavo šauliai. Dalyviai turėjo progos ir pasimokyti, kaip valdyti ginklą. Po daugybės įspūdžių ir gerų emocijų jaunimo laukė projekto „Misija Sibiras 2017“ pristatymas ir pokalbis prie laužo su šio projekto dalyviu kraštiečiu Aurimu Rapaliu.
Tikime, kad vaizdingi maršrutai, įvairios pramogos, puiki kompanija suvienijo jaunimą bendriems tikslams ir iššūkiams ateityje.

Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN