Akmenės rajono bibliotekų darbuotojai tarptautinėje knygų mugėje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-02-27 20:34
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Tarptautinė Vilniaus knygų mugė - didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse, vienas ryškiausių kultūros įvykių Lietuvoje. Savo formatu ir ypač įdomia bei turtinga kultūrine programa mugė pirmiausiai yra skirta skaitytojui, autoriaus ir skaitytojo bendravimui, susitikimams, diskusijoms ir skaitymui. Vasario 22 diena - Bičiulių diena. Bibliotekų erdvė - tai Lietuvos bibliotekininkų kuriama atvira ir kitokia biblioteka be sienų.

Tai dar viena skaitymo, bendravimo ir renginių erdvė, kurioje mūsų rajono kultūros ir švietimo įstaigų bibliotekininkai turėjo puikią progą susitikti su rašytojais, dalyvauti diskusijose, pristatymuose, parodose, klausytis muzikos, eilių ir tiesiog gerai praleisti laiką su knygomis ir jas kuriančiais žmonėmis. 2018 m. tarptautinė Vilniaus knygų mugė ir atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetis buvo puiki proga įvertinti ir pajausti kaip keitėmės, kuo gyvenome, kokie Lietuvos ir pasaulio autoriai, asmenybės ir tekstai labiausiai paveikė mus per visą šimtą metų, ir tuo pačiu diskutuoti, ieškoti ir kalbėtis apie tai, kaip ir kokią Lietuvą bei pasaulį skaitydami kursime ateinantį šimtą metų. Švęsdami modernios valstybės atkūrimo šimtmetį turime progą perskaityti Lietuvą, kaip gyvą, atvirą tekstą, kuris visada rašomas, niekada nepabaigiamas ir perskaitytas gali būti...tik jį sukuriant kasdien ir vis iš naujo.

Janina Rekašienė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja http://akmene.lt/go.php/lit/Rajono-biblioteku-darbuotojai-tarptautineje-knygu-mugeje


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN