Mažeikių r., Ukrinuose įgyvendintas projektas, vasarą kvietęs vaikus į biblioteką

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-07 00:50
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2017 m. rugpjūčio 29 d. įvyko baigiamasis Mažeikių viešosios bibliotekos Ukrinų filialo vykdomo projekto „Vasara – skaitymų ir kūrybinių nuotykių metas“ dalyvių susitikimas. Vaikai fotografavosi momentiniu fotoaparatu, vyko asmenukių konkurso „Aš, vasara ir knyga“, gražiausios lauko gėlių puokštės konkurso ir edukacinio žaidimo „Išmanioji kelionė po Ukrinų, Bukončių kaimus“ prizininkų apdovanojimai.
Projekto įgyvendinimo laikotarpiu vyko garsinio skaitymo renginiai, knygų aptarimai, asmenukių konkursas, filmų peržiūros, edukaciniai žaidimai, kūrybiniai užsiėmimai, kuriuose dalyvavo 27 kaime gyvenantys ir pas senelius atostogaujantys vaikai. Projektą iš dalies finansavo Mažeikių rajono savivaldybė.
Kūrybiniai užsiėmimai bibliotekoje vyko perskaitytos knygos tema. Knygos „Tūkstantis ir viena naktis“ tema – tatuiruotės tapymas ant kūno chna dažais, kuris sulaukė gausiausio būrio norinčių pasipuošti laikina tatuiruote, labiausiai patikusios knygos personažo perkėlimas ant marškinėlių – jų dekoravimas tekstilės dažais, o šventinių papuošimų gamyba iš vienkartinių servetėlių sulaukė ir suaugusiųjų susidomėjimo. Užsiėmimus vedė mokytoja Inga Šilinskaitė.
Ukriniškiai vasarotojai, kaip ir viso pasaulio vaikai, mėgsta varžytis, todėl projekto eigoje įvyko trys konkursai. Gražiausios lauko gėlių puokštės konkurse varžėsi 5 komandos, o nugalėtojais buvo išrinkti tie, kurių puokštė socialiniame tinkle „Facebook“ surinko daugiausia paspaudimų „Patinka“. Nugalėjo puokštė „Atgaiva“. Edukaciniame žaidime „Išmanioji kelionė po Ukrinų, Bukončių kaimus“ varžėsi trys komandos: „Bingo“, „Išbadėję ir išalkę“, „Koma“. Pasitelkę į pagalbą išmanųjį telefoną, dalyviai turėjo parsisiųsti Qrafter kodų programėlę, nukeliauti į žemėlapyje nurodytą skaičiu pažymėtą vietą, nuskaityti Qrafter kodą, kuriame užkoduota tos vietos istorija, įsiminti ir nusifotografuoti su visa komanda. Po įtemptos kovos, kuri truko 2 val., nugalėjo komanda „Koma“. Pavadinimus savo komandoms dalyviai sugalvojo grįžę ir įveikę užduotis, todėl juose atsispindi komandų būsena sugrįžus. Visą vasarą vyko asmenukių konkursas „Aš, vasara ir knyga“. Jo nugalėtoja tapo Kornelija Murinaitė. Jai įteiktas ir pagrindinis projekto prizas – 20 eurų čekis kanceliarinėms prekėms įsigyti. Kitiems konkursų nugalėtojams įteiktos smulkesnės dovanėlės.
Projektas buvo naudingas Ukrinuose gyvenantiems ir atostogaujantiems vaikams. Jie dažniau lankėsi bibliotekoje, skaitė knygas, dalyvavo kūrybiniuose ir edukaciniuose užsiėmimuose, tad jų laisvalaikis buvo įdomus ir turiningas.

Valda Muravjovienė,
Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Ukrinų filialo vyresnioji bibliotekininkė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN