Kuršėnuose paminėta Juodojo kaspino ir Baltijos kelio diena

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-08-23 18:00
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Rugpjūčio 23-ioji Lietuvoje minima kaip Juodojo kaspino diena, prisimenant Molotovo-Ribentropo pakto metines, o nuo 2005 m. rugpjūčio 23-oji – taip pat ir Baltijos kelio diena.
Kuršėnuose ši diena paminėta tradiciškai. Prie Vyčio paminklo sugiedotas Lietuvos valstybės himnas, pakelta vėliava, tylos minute pagerbti žuvusieji už Lietuvos laisvę.
Po minėjimo, vyko Šv. Mišios Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje.
Po Mišių, prie Rezistentų paminklo vyko minėjimas ir Kuršėnų Vytauto Vitkausko bibliotekos organizuojama akcija „Gyvų gėlių tautinės juostos pynimas“.
Susirinkusiems įdomių istorijos faktų papasakojo Kuršėnų Pavenčių mokyklos istorijos mokytojas Arvydas Ščipokas, žodį tarė Šiaulių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Mačiulis bei LR Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos padėjėja Ada Grakauskienė.
Ventos pakrantėje, prie Rezistentų paminklo skambėjo dainos, kurias atliko Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro politinių kalinių ir tremtinių mišrus choras „Tremties varpai“ (vad. Jovita Bražukienė) ir muzikos grupė „Tykiai“ (vad. Alvaidas Bernotas). Lyriškas dainas atliko jaunimo muzikos grupė „Spalvotos kreidutės“.

Justina Rutkauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN