Kretingos bibliotekoje animacijos kūrimo mokymai

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-11-15 19:09
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka vykdydama projektą „Naujausios technologijos Z kartai“ spalio mėnesį organizavo animacijos kūrimo mokymus jaunimui.
Šio projekto pagrindu vykę kompiuterinės animacijos mokymai buvo skirti supažindinimui su animacijos tipais, rūšimis, skirtingomis kūrimo galimybėmis bei technologijomis. Susipažinę su įvairiomis animacijos kūrimo technikomis, sužinoję kaip kuriami jų mėgstamiausi animaciniai filmukai, jų veikėjai ir scenarijus, jaunuoliai kūrė savo animacinius filmukus Autodesk Maya 3D kompiuterinės grafikos modeliavimo programa. Animacijos kūrimo pagrindų mokė Klaipėdos socialinių mokslų kolegijos dėstytojas Ričardas Liaugminas.
Kompiuterinėje animacijoje kuriama grafika padeda atsiskleisti jaunuolių meniniams gebėjimams, suteikia didesnio pasitikėjimo savimi. Gyvename informacinių technologijų amžiuje, tad ši sritis visada turės didžiausią paklausą. Kuo anksčiau jaunimui suteiksime pirmaujančias pasaulyje technologijas, tuo anksčiau susiformuos jų kūrybiškumas.

Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN