Akmenės rajone tradicinė Kruopių seniūnijos vasaros šventė

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-08-03 03:51
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Tradiciškai kaip ir kasmet paskutinį liepos sekmadienį Kruopiuose nuvilnijo seniūnijos vasaros šventė.

Ankstyvą rytmetį Kruopių parko tinklinio aikštelėje rungėsi stiprios rajono tinklininkų komandos. Kruopių bažnyčia sukvietė į Šv. Onos atlaidus, kuriuos papuošė graži Kruopių bibliotekos skaitovių būrelio „Kruopelė“ literatūrinė kompozicija.
Šventės oficialią dalį atidarė baikerių klubas „Road Bears“ savo paradu aplink Kruopių miestelį ir iškilmingu vėliavų atvežimu į Kruopių miestelio parko aikštę. Renginyje dalyvavo Seimo narys Valius Ąžuolas, Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, tarybos nariai, kraštiečiai, bičiuliai ir kaimynai.
Šventės metu muzikinį sveikinimą svečiams ir varduvininkėms Onutėms skyrė kapela „Papievis“ iš Ventos. Onutes taip pat žaismingai pasveikino Kruopių kultūros namų vadovė kultūrinei veiklai Leonida Skerstonienė.
Kaip ir kiekvienais metais į Kruopių seniūnijos ,,Aukso Raidės“ knygą įrašytas žmogus, daug nusipelnęs Kruopiams. Šiemet nominantu tapo jaunas, mylintis gamtą, kūrybiškos sielos žmogus – Andrius Jakutis, kuris Lietuvos šimtmečio proga Kruopių parką papuošė laisvės gynėjams skirtomis skulptūromis. Taip pat apdovanoti ilgaamžiai miestelio gyventojai ir gražiausių sodybų šeimininkai. Seniūnė Rasa Statkuvienė nuoširdžiausius padėkos žodžius skyrė žmonėms, padedantiems gražinti Kruopius, remiantiems įvairius renginius ir šventes. Visas pulkas geradarių buvo apdovanoti medžio statulėlėmis – bitutėmis, simbolizuojančiomis jų triūsą ir nuoširdų darbą.
Ilgai, azartiškai ir triukšmingai šurmuliavo sportinės varžybos: tinklinio, moterų ir vyrų rankos lenkimo, moterų ir vyrų virvės traukimo, galiūnų, šeimų varžytuvės. Vaikai dalyvavo įvairiose atrakcijose, žaidimuose. Varžybas tradiciškai organizavo visuomenininkai Giedrius Lalas ir Rita Raubickienė.
Nuotaikingą koncertą surengė Irūna ir Marius Jampolskis. Koncerto metu dalyvius ir svečius baikerių klubas „Road Bears“ vaišino savo gamintu troškiniu. Šventę vainikavo Kruopių medžiotojų būrelio dovanotų fejerverkų „lietus“.
Ilgai tą vakarą parke skambėjo smagi muzika, nes gegužinėje grojo ilgamečiai šventės dalyviai – Akmenės ir aplinkinių rajonų muzikantai.
Šventė nuvilnijo, bet šventės aidai dar ilgai skambės mūsų širdyse...


Teksto autorė – Kruopių seniūnijos padėjėja Jurgita Adomaitienė

Nuotraukų autorė – Kruopių bendruomenės pirmininkė Meilutė Kaminskienė http://akmene.lt/go.php/lit/Tradicine-kruopiu-seniunijos-vasaros-svente


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN