Telšių apskrities pareigūnai į gatves išriedės aštuoniais naujais tarnybiniais automobiliais

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-05-03 20:53
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Gatvėse vis daugėjant motociklų vairuotojų, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai vis aktyviau vykdo jų kontrolę. Kaip visuomet, aktualia išlieka apsvaigusių nuo alkoholio ar narkotinių bei kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojų kontrolė, taip pat dėmesys skiriamas leistinam važiavimo greičiui kontroliuoti.
Gegužės 2 dieną Telšių apskr. VPK Kelių policijos pareigūnų akiratin pateko du motociklų vairuotojai. Vienas iš jų (gimęs 2001 m.), vairuodamas motociklą Telšių r. Ryškėnų gyvenvietėje (leistinas greitis – 50 km/h) skriejo 100 km/h greičiu. Nepilnamečiui atimta teisė vairuoti 6 mėnesiams, paskirta 85 eurų dydžio bauda. Kitas „drąsuolis“ (gimęs 1981 m.) buvo sustabdytas Mažeikių r., Bugenių k., kuris gyvenvietėje lėkė 105 km/h greičiu, kai leistinas greitis 50 km/h. Šiam motociklininkui pasisekė labiau nei anksčiau minėtam – jis atsisveikino su teise vairuoti tik 1 mėnesiui, tačiau jam teko sumokėti 225 eurų dydžio baudą.
Policijos pareigūnų vykdomos greičio kontrolės metu taip pat buvo nustatyti 8 atvejai, kai vairuotojai viršijo greitį daugiau kaip 20 km/h, bet ne daugiau kaip 30 km/h. Jiems surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai, paskiriant pinigines baudas.
Vykdant greičio kontrolę nebuvo išvengta asmenų, kurie būdami neblaivūs sėda už transporto priemonių vairo. Kuriozinė situacija užfiksuota Mažeikių r. Židikų mstl., kai policijos pareigūnų sustabdytam vairuotojui (gimęs 1957 m.) nustatytas leistinas 0,33 promilės girtumas. Toks girtumo laipsnis neužtraukia atsakomybės, tačiau asmuo vairavo transporto priemonę, kai jam yra atimta tokia teisė. Taigi, asmuo, dėl vairavimo neturint tam teisės, patrauktas administracinėn atsakomybėn.
Gegužės 2 d. vykdyto reido metu užfiksuoti ir kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai: keturi atvejai, kai asmenys vairuodami transporto priemonę rankomis naudojosi mobiliojo ryšio priemone, lenkimas per ištisinę liniją, taip pat užfiksuota eksploatuojama privalomai neįregistruota transporto priemonė.
Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos pareigūnai aktyviai kontroliuos eismo dalyvius ne tik specialių reidų metu. Skatiname vairuoti atsakingai, saugoti save ir kitus.

Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Audronė Ralytė
Tel. 8 700 61213, el. p.: audrone.ralyte@policija.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN