Telšių rajone prasideda akcija „Kūrenkime saugiai“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-09-21 18:57
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Pirmadienį Telšių rajone prasideda akcija „Kūrenkime saugiai“. Pernai valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai visoje Lietuvoje aplankė per 7 tūkst. socialinės rizikos šeimų būstų. Iš jų 447 anksčiau buvo kilę gaisrai. Beveik pusėje aplankytų individualiųjų namų ir net 70 proc. daugiabučių nustatyta, kad krosnys ar kiti šildymo įrenginiai juose yra nesutvarkyti.
Daugiametė gaisrų statistika rodo, kad atvėsus orams ir prasidėjus šildymo sezonui, visoje Lietuvoje išauga gaisrų gyvenamajame sektoriuje, kylančių dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų, skaičius. Per 10 metų daugiabučiuose ir individualiuosiuose gyvenamuosiuose namuose kilo 20774 gaisrai, iš jų dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų – 4431 (21 proc. visų gaisrų). Ugniagesiai daugiau kaip 5 tūkst. kartų vyko gesinti kaminuose užsidegusių suodžių. Tokių gaisrų padariniai dažnai būna ypač skaudūs: sudega gyvenamosios patalpos, jose esantis turtas, apsinuodiję smalkėmis žūsta žmonės.
Telšių rajone šiemet jau kilo 105 gaisrai, iš jų 33 kilo dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimų, laimei žuvusių žmonių nėra. Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai kartu su savivaldybės administracijos atsakingais darbuotojais, savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesiais, bei ugniagesiais savanoriais lankysis gyventojų būstuose. Gyventojams bus duodami naudingi patarimai, kaip pasiruošti artėjančiam šildymo sezonui, kaip tinkamai eksploatuoti kieto kuro krosnis, atkreips dėmesį į būstų elektros instaliacijos būklę, taip pat ar įrengtas autonominis dūmų detektorius.
Gelbėtojai prašo įsileisti juos į namus ir pabrėžia, kad tik konsultuos gyventojus, tikrai nebaus. Vykstant akcijai gyventojai, norėdami pasikonsultuoti, gali ir patys pasikviesti ugniagesius į namus paskambinę į artimiausią ugniagesių komandą.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN