Kraštotyros medžiagą ketinama padovanoti Kruopiams

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-24 18:07
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Savivaldybėje apsilankiusi Romualda Gailiušaitė - Dapšienė iš Tauragės atnešė puikių žinių – savo sukauptą kraštotyrinę medžiagą saugoti ir eksponuoti ketina perduoti į Kruopius. Pagrindinė sąlyga – čia turėtų būti įsteigtas muziejus ar muziejaus filialas, rastos tam tinkamos patalpos.

Susitikusios su Savivaldybės mero pavaduotoju Apolinaru Niciumi, R. Gailiušaitė - Dapšienė ir viešnią atlydėjusios kruopiškės - Kruopių bendruomenės pirmininkė Meilutė Kaminskienė, Danutė Kachabrišvili – aptarė, kad muziejui tiktų patalpos, kuriose neseniai dar veikė Kruopių paštas. Pasak vicemero, po vienu stogu galėtų tilpti ir išeivės iš Kruopių sveikos gyvensenos propaguotojos Jungtinėse Amerikos Valstijose, žaliavalgės Ann Wigmore, kruopiškių kraštiečio, Vilniuje gyvenančio, kompozitoriaus, tapytojo Stasio Juškaus veiklą, idėjas ir talentus atspindintys eksponatai, medžiaga apie kruopiškius rezistencinės kovos dalyvius, partizanus ir įvairūs kiti kraštotyros turtai. Pirmieji svarstymai Savivaldybei perimti buvusio pašto patalpas jau įvykę.

R. Gailiušaitė - Dapšienė gimė ir užaugo Žagarėje (Joniškio rajonas), o Kruopiai – jos vyro Zigmanto gimtinė. Čia jie sukūrė šeimą, augino vaikus. R. Gailiušaitė - Dapšienė šešiolika metų dirbo mokytoja bei direktore Kruopių vidurinėje mokykloje. Apie keturis dešimtmečius Tauragėje gyvenanti kraštotyrininkė savo laisvalaikį, energiją ir pomėgį skiria Kruopių istorijai bei žmonėms įamžinti. Ji sudarė ir išleido keletą knygų. Ir iki šiol R. Gailiušaitė - Dapšienė aktyviai palaiko ryšius su Kruopių bendruomene, dalyvauja jos renginiuose.

2012 metais R. Gailiušaitė – Dapšienė apdovanota Savivaldybės ženklu „Už nuopelnus Akmenės rajonui“, jos pavardė įrašyta į „Aukso Raidės“ knygą, į kurią įrašomi Kruopių seniūnijai labiausiai nusipelnę žmonės.



Savivaldybės administracijos ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė

Autorės nuotraukoje (iš dėšinės): Pokalbyje su Savivaldybės mero pavaduotoju Apolinaru Niciumi dalyvavo skirtingos kruopiškių kartos: Meilutė Kaminskienė, Romualda Gailiušaitė – Dapšienė, Danutė Kachabrišvili, Ingrida Norbutaitė. http://akmene.lt/go.php/lit/Krastotyros-medziaga-ketinama-padovanoti-kruopiams


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN