XIII Lietuvos mėgėjų teatrų šventėje „Tegyvuoja teatras“ pagerbti Kuršėnų rajono teatralai

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-03-27 21:38
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

2018 m. kovo 24 d. Alantos technologijos ir verslo mokykloje (Molėtų r.) vyko pati didžiausia ir iškilmingiausia XIII Lietuvos mėgėjų teatrų šventė „Tegyvuoja teatras“.
Artėjant Tarptautinei teatro dienai, šventėje buvo nominuoti ryškiausi 2017 m. projektai, leidiniai, kūrėjai, IX Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūros – šventės „Šimtakojis“ laureatai. Visiems nominantams buvo įteikti Lietuvos nacionalinio kultūros centro ir Lietuvos mėgėjų teatro sąjungos diplomai, o laureatams – „Tegyvuoja teatras“ statulėlės.
Tarp dešimties nominacijų net dvejose buvo nominuota Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Ikaras“ XII edukacinė tarptautinė vaikų ir jaunimo teatrų stovykla „Svajoti, kurti, tobulėti... kartu“ Palangoje ir Kuršėnuose, o režisierė Leontina Valskienė buvo apdovanota ne tik šios nominacijos diplomu, bet ir laureato šioje nominacijoje „Tegyvuoja teatras“ statulėle, už ryškiausią edukacinį vaikų ir jaunimo teatro projektą Lietuvoje. Teatro „Ikaras“ režisieriai Leontina ir Petras Valskiai buvo nominuoti ir apdovanoti diplomu, kaip ryškiausi sezono vaikų, jaunimo teatro režisieriai.
Tarp ryškiausių leidinių Lietuvoje apie mėgėjų teatrą nominuota diplomu Zenono Gestauto ir Justinos Rutkauskienės sudaryta Kurtuvėnų teatrų festivalio fotografo Algirdo Kontrimo fotonuotraukomis iliustruota knyga „Teatrų atlaidai Kurtuvėnuose“.
Kuršėnuose gimusios režisierės, aktorės, skaitovės Kazimieros Kymantaitės vardo apdovanojimus, pasirašytus Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktorės Jovitos Lubienės, Lietuvos nacionalinio kultūros centro teatro poskyrio vadovės Irenos Maciulevičienės ir Kazimieros Kymantaitės dukros aktorės Agnės Gregorauskaitės, įteikė Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Vitolda Dovidauskienė, Šiaulių rajono savivaldybės Kultūros centro režisieriai Zenonas Gestautas ir Leontina ir Petras Valskiai. Šis kasmetinis Kazimieros Kymantaitės prizas už nacionalinės dramaturgijos puoselėjimą buvo įteiktas Vilniaus universiteto dramos trupei ir režisieriui Rimantui Venckui. Kazimieros Kymantaitės vardo diplomais apdovanoti Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Vaivorykštė“ režisierė Birutė Šneiderienė ir Pasvalio kultūros centro jaunimo teatro „DrAma“ režierė Asta Liukpetrienė.
Iškilmingos šventės pabaigoje virš 200 teatro puoselėtojų, suvažiavusių iš visos Lietuvos atsistoję, ilgais plojimais sutiko paskutinės nominacijos už nuopelnus Lietuvos mėgėjų teatrui laureatus Teatro pedagogę, aktorę ir režisierę Eleną Savukynaitę ir aktorių bei režisierių Ferdinandą Jakšį.
Svetingieji molėtiškiai šventės „Tegyvuoja teatras“ vėliavą perdavė dzūkams – Varėnos kultūros centrui, kur sekančiais metais ir vyks jau XIV Lietuvos mėgėjų teatrų šventė „Tegyvuoja teatras“.



Šiaulių rajono savivaldybės
Kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN