Kretingoje šventė šeimai „Pramogų pieva“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-08-23 18:09
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusį savaitgalį šeimas subūrė renginys „Pramogų pieva“, kuriame dalyvavo per 300 dalyvių. Idėja suorganizuoti šį renginį gimė, kai Kretingos rajono savivaldybė, Kretingos rajono M. Valančiaus viešoji biblioteka, Kretingos rajono jaunimo nevyriausybinių organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ gavo finansavimą jaunų šeimų užimtumui skatinti.
Vaikai turėjo galimybę dalyvauti lentelių dekoravimo dirbtuvėse – kūrė kreidines lenteles, dekoruotas įvairiausiomis pačių lipdytomis aplikacijomis. Lipdymo iš putų ir šilko molio dirbtuvėse – kūrė ledus, gėles ir gyvūnėlius. Patys mažiausieji dalyviai su savanoriais antspaudavo rankas ar pėdas – iš to gimė varlytės, saulės, pelytės ir kt. Dirbtuvėlėse pagaminusios silikoninius kramtukus – kaklo papuošalus savo kūdikius galėjo pradžiuginti mamos. Daugiausia laukiančių buvo prie fėjos, kuri piešė ant vaikų veidukų. Na, o drąsiausi pramogautojai, stebėdami baltų vikingų pasirodymą, galėjo pasimatuoti šalmą, palaikyti kalaviją, užsidėti šarvus. Be visų šių pramogų vaikai turėjo galimybę susipažinti su pasakų ir animacinių filmukų veikėju mažyliu Karlsonu su kuriuo dalyvavo estafetėse, žaidė žaidimus, gaudė muilo burbulus ir linksmai leido laiką šokdami.
Šventė šeimai Pramogų pieva“ – tai pirmoji bendro projekto dalis. Spalio mėnesio viduryje yra planuojama konferencija, kurioje pranešimus skaitytų vaikų psichologai, ugdymo specialistai.
Tai, kad renginyje dalyvavo per 300 dalyvių, rodo, kad pramogos, kuriose ugdomos kūrybiškumas ir puoselėjamas teigiamas tėvų ir vaikų ryšys, yra reikalingos. Visos veiklos yra įmanomos ir namuose, todėl tikimės, kad įgyvendintas projektas šeimas paskatins kurti bendro laiko praleidimo tradicijas ir glaudesnius tarpusavio ryšius.
Veiklos finansuojamos iš projektų „Šeimos slėnis“, įgyvendinamo pagal 2014–2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos programą, kurį įgyvendina Kretingos rajono savivaldybė, „Bibliotekos erdvė – šeimos ugdymuisi, kūrybai ir savišvietai“, kurį įgyvendina Kretingos Motiejaus Valančiaus viešoji biblioteka, „Išjunk televizorių“, kurį įgyvendina Kretingos rajono jaunimo nevyriausybinių organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“.


Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN