Kuršėnuose paminėta Kultūros diena ir paskelbta Metų kultūros darbuotoja

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-04-17 20:24
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Balandžio 13 d. Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro parodų salėje vyko šventė, skirta paminėti Tarptautinę kultūros dieną, kuri Lietuvoje minima jau 12 kartą. Į ją susirinko gausus būrys kultūros srities darbuotojų, svečių bei kultūros mylėtojų.
Šventę turtingą sveikinimais ir linkėjimais, pradėjo Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Tomas Vaitkus, išsamiai apžvelgęs ir pristatęs praėjusių metų kultūros srities įstaigų – Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos, ŠRS kultūros centro bei Etninės kultūros ir tradicinių amatų centro veiklas, rezultatus ir pasiekimus. Visus kultūros darbuotojus sveikino ir darbo sukaktis švenčiantiems padėkas įteikė Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras ir mero pavaduotojas Algis Mačiulis, LR Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės padėjėja-sekretorė Ada Grakauskienė ir ŠRSA Kultūros skyriaus vedėjas Tomas Vaitkus. Kultūros dienos renginyje dalyvavo ir kolegas bei partnerius, kultūros darbuotojus, sveikino Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Alma Sirienė, Šiaulių apskrities VPK Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato atstovai. Daug šiltų ir gražių žodžių, linkėjimų bei malonių prisiminimų kultūros darbuotojams atvežė ilgametė Šiaulių rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Valė Jurešienė.
Pasibaigus sveikinimams, pakviesti ir pristatyti pretendentai 2017 Metų kultūros darbuotojo premijai: Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Verbūnų filialo bibliotekininkė Antanina Petrauskaitė, ŠRSKC meno vadovė-choreografė Gitana Ramanauskaitė, ŠRSKC Kužių ir Meškuičių filialų meno vadovė Kristina Lučinskaitė ir ŠRSKC Ginkūnų filialo meno vadovė Birutė Andriukaitienė. Joms ir ankstesniais metais išrinktoms Metų kultūros darbuotojoms – Rasai Zelbienei, Jurgitai Jasiškytei ir Loretai Lideikienei –buvo įteikti kvietimai į XX festivalį „Sugrįžimai“ Vilniuje, Vyriausybės rūmuose. Metų kultūros darbuotojo vertinimo komisijos pirmininkas Tomas Vaitkus pristatė vertinimo komisijos nutarimą ir kvietė merą paskelbti 2017 Metų kultūros darbuotoją, kuria tapo ŠRSKC meno vadovė-choreografė Gitana Ramanauskaitė. Šiaulių rajono savivaldybės meras Antanas Bezaras, mero pavaduotojas Algis Mačiulis ir ŠRSA Kultūros skyriaus vedėjas Tomas Vaitkus pasveikino laimėtoją ir įteikė mero raštą, premiją ir gėles bei Šiaulių rajono savivaldybės dovanas visoms pretendentėms. Metų kultūros darbuotoją nuoširdžiai sveikino LR Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės padėjėja-sekretorė Ada Grakauskienė, 2017 metų tautodailininkės Zitos Lukytės sveikinimą ir dovaną perdavė Šiaulių rajono savivaldybės Etninės kultūros ir tradicinių amatų centro direktorė Birutė Poškienė. Po sveikinimų savo kalbą ir padėkos žodžius tarė 2017 Metų kultūros darbuotoja Gitana Ramanauskaitė.
Šventę vedė ŠRSKC suaugusiųjų mėgėjų teatro „Mozaika“ aktoriai Nida Lukaitė ir Nerijus Medeišis. Renginį papuošė 2016 Metų kultūros darbuotojos Loretos Lideikienės vadovaujamos vaikų liaudiškų šokių studijos „Diemedėlis“ jaunių ir jaunimo šokiai. Po šventės oficialiosios dalies ir arbatos pertraukos kultūros darbuotojai, ir svečiai džiaugėsi dar viena dovana – Klaipėdos pilies teatro Rimanto Šavelio monodrama / spektakliu „Fabijonas“.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN