Ylakių gimnazijoje vasaros stovyklos įspūdžiai pasiveja rudenį

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-25 19:48
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Anglų rašytojas Viljamas Hazlitas (angl.William Hazlitt) sakė, kad “vaikams reikalingi ne pamokymai, o pavyzdžiai.“ Šiuos žodžius galėčiau pasakyti apibendrindama ekskursiją į Vilnių. Tai nebuvo paprasta kelionė. Pirmiausia, aš su nekantrumu laukiau šios kelionės, nes žinojau, kad turėsiu progą aplankyti tris garsias bažnyčias šv. Petro ir Povilo, šv. Onos ir Bernardinų. Jos pribloškė savo architektūra ir keista aura, kurios negaliu apibūdinti žodžiais. Pabuvusi šiose vietose stebėjausi, kiek žmonės turėjo stengtis tokius pastatus statydami ir siekdami juos išsaugoti. Antra, pagalvojau, kad mokyklinės kelionės nuostabios tuo, jog turiu galimybę aplankyti tokias vietas, kurių pati nebūčiau aplankiusi. Dar viena tokia vieta yra Vilniaus gynybinė siena - bastėja. Taigi, galiu pasigirti - aš ten buvau! Taip pat sužinojau, kad Vilniuje yra žaislų muziejus ir šiandien jau galiu rekomenduoti aplankyti jį tiems, kam patinka tyrinėti, žaisti ir išmėginti.
Įsivaizduojate, ir tai dar ne viskas.Šių metų spalio 13d. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje buvo atidaryta 17 metus Ylakių gimnazijos vykdomos neformaliojo vaikų švietimo programos vaikų vasaros kūrybinės dailės stovyklos “Nutapysiu tai, kas man brangiausia” metu sukurtų darbų paroda. Mes, stovyklos dalyviai, turėjome galimybę pristatyti savo darbus ne tik Ylakiuose, bet ir Vilniuje. Meninę dvasią sustiprino Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro altininkas Andrius Plėškūnas, kuris savo atliekamu kūriniu pradėjo parodos atidarymą. Taip pat klausėmės ir baltų kultūros puoselėtojos Eglės Česnakavičiūtės dainų. Parodos atidarymo proga sveikino rašytojas scenaristas Bronius Bušma, žurnalistas ir fotografas Zinas Jonas Kazėnas-Zika, verslininkas Virginijus Adutavičius. O visą renginį vedė Vilniaus įgulos karininkų ramovės vadovas Gaudentas Aukštikalnis. Manau, kad svarbu paminėti, jog abejingų parodos atidarymas nepaliko. Vieniems įstrigo dainos, kitiems žymių žmonių kalbos ar dovanėlės. Skubu visus informuoti, kad paroda Vilniuje veiks iki šių metų gruodžio 13 d. Jei būsite sostinėje,aplankykite!
Džiaugiuosi, kad kelionės metu turėjau iš ko pasisemti motyvacijos, palaikymo, emocijų ir naujų įkvėpimų būsimiems dailės darbams. Už visa tai aš ir visi stovyklos dalyviai norėtume padėkoti stovyklos vadovams, rėmėjams ne tik mūsų kraštiečiams verslininkams, bet ir Mažeikių UAB „Sideritas“ , UAB „Impeka“, rajono ūkininkams Astai ir Algirdui Rozgoms, Karolinai ir Povilui Mitkams ir vaikų tėveliams.

Mantė Vilkauskaitė
https://www.ylakiai.skuodas.lm.lt/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN