Telšių apskrityje auga sergamumas gripu

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-11-13 20:40
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Telšių departamentas informuoja, kad 2018 m. 45 savaitę (2018 m. lapkričio 5-11 d.) Telšių apskrityje registruoti 8 klinikiniai gripo atvejai iš kurių 4 vaikai (po 3 atv. Telšių ir Mažeikių r. ir po 1 atv. Plungės r. ir Rietavo sav.). 2018 m. 45 savaitę didžiausias sergamumo rodiklis 66,85 atv./10 tūkst. gyventojų gripu ir ŪVKTI buvo Mažeikių rajono savivaldybėje. Telšių rajono savivaldybės sergamumo rodiklis gripu ir ŪVKTI siekė – 47,39 atv./10 tūkst. gyventojų, Plungės rajono savivaldybėje sergamumo rodiklis buvo 57,78 atv./10 tūkst. gyventojų, o Rietavo savivaldybėje sergamumo rodiklis gripu ir ŪVKTI buvo mažiausias 26,48 atv./10 tūkst. gyventojų.
Dar ne vėlu skiepytis nuo gripo. Skiepai apsaugo nuo gripo ir jo sukeliamų komplikacijų. Pasiskiepijimas būtent tam gripo sezonui skirtomis vakcinomis yra pati veiksmingiausia gripo profilaktikos priemonė.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN