Šiaulių r., Daugėlių lopšelyje-darželyje moliūgų vajus

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-11-20 20:49
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Daugėlių lopšelio-darželio bendruomenė dalyvavo Tarptautiniame projekte „Saulėto oranžinio traukinio kelionė“, kurį organizavo Vilniaus lopšelis-darželis „Rūta“. Saulėtas oranžinis traukinys kvietė keliauti kartu su ugdytiniais į platų gamtos pasaulį, skleidžiant oranžinę šilumą ir dalinant šypsenas. Kodėl oranžinę? Todėl, kad tai šeimos, meilės, draugystės, saulės, šviesos spalva.
Atbudus pavasariui, pasirodžius šiltesniems saulės spinduliukams „Ežiukų“ grupės vaikučiai su pedagoge R. Tileniene į indelius pasodino moliūgo sėklytes. Stebėjo, kaip jos išdygo, išleido lapelius, prižiūrėjo juos. Vaikai savo daigelius padovanojo močiutėms, kurios pasižadėjo rudenį parodyti, kokį užaugino derlių. Vieną moliūgo daigelį „Ežiukai“ pasodino lopšelio-darželio teritorijoje, esančiame darže. Jį prižiūrėjo, laistė, ravėjo. Atėjus rudenėliui, džiaugėsi savo išaugintu moliūgu.
Vaikų užaugintam moliūgui vienam ilgai liūdėti neteko. Lopšelio-darželio vaikučiai, padedami tėvelių, atnėšė daugiau moliūgėlių, užaugintų savo darže. Iš jų buvo daromi darbeliai, „Linksmučiai“. Visi darbeliai buvo gražūs, skleidė gerą nuotaiką. Komisijai buvo sunku išrinkti patį linksmiausią. Ne tik darbelius darėme iš moliūgų, bet ragavome ir pagamintus patiekalus iš jo.
Džiaugėmės “Ežiukų“ grupės Ugniaus mamyte. Ji išvirė moliūgo sriubytę ir atnešė vaikams paragauti. O kokia močiutė be pyrago. Emilijaus ir Kristupo močiutė vaišino „Ežiukus“ moliūgo pyragu. Džiaugėmės ir ragavome skanius patiekalus, pagamintus iš moliūgo.
Moliūgas – oranžinės spalvos. Todėl ir mes nusprendėme tapti „moliūgėliais“. Apsirengę šios nuostabios spalvos rūbeliais, sugūžėjom į salę. Joje „moliūgėlė“, lopšelio-darželio direktorės pavaduotoja ugdymui, pakvietė visus pasimankštinti, linkėjo valgyti kuo daugiau daržovių, būti sveikiems, nesirgti.
Vieni nėšė moliūgus, kiti, kurie nepakėlė, atnešė nuotraukas. Iš jų surengėme nuotraukų ir darbelių parodą „Ir užaugo štai moliūgas“. Na o projektą baigėme „Žibintų švente“. Jos metu mūsų moliūgai virto žibintais, kurie vakaro metu nušvietė visą darželio teritoriją.
Džiaugėmės, kad dalyvavome šiame projekte. Manome, kad vaikai pajautė gamtos skleidžiamus kvapus, garsus, spalvų įvairovę, sužinojo, kad augalo kelionė prasideda nuo mažos sėklytės, ko jai reikia, kad ji galėtų išvysti saulės šviesą, augtų, žydėtų, vestų vaisius. Tikimės, kad kitamet tai pakartosime, tik visko padarysime daugiau: darbelių, paragausime įvairesnių patiekalų, užauginsime daugiau moliūgų.



Auklėtoja – metodininkė R. Tilenienė,
Direktorės pavaduotoja ugdymui – K. Aginskienė https://kursenai.lt/2017/11/19/daugeliu-lopselyje-darzelyje-moliugu-vajus-nuotraukos/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN