Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėjo veikti saulės kolektorių elektrinė

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-09-20 03:45
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, prisidėdamas prie aplinkos taršos mažinimo naudojant atsinaujinančios energijos šaltinį, t. y. saulės energiją, o taip pat siekdamas sutaupyti, Klimato kaitos specialiosios programos lėšomis sėkmingai įgyvendino projektą „Saulės energijos panaudojimas Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate, Žemaitės g. 34, Telšiuose“.

Rugsėjo 18 dieną Telšių policijos komisariate lankėsi Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Rimantas Bobinas, kuris pasidžiaugė, jog policija vis sparčiau diegia inovacijas ir prisideda prie klimato kaitos programos įgyvendinimo.

Įgyvendinus projektą, ant pietinės 400 kv. m. pastato stogo pusės buvo įrengta saulės šviesos energijos elektrinė, kurios galia – 50 kWp. Visa įgyvendinto projekto vertė – 66 635 eurų. 53 535 eurai buvo skirti iš Lietuvos aplinkos investicijų fondo lėšų, o projektui parengti reikiamus 12 100 eurų skyrė Lietuvos policijos departamentas.

Įrengta saulės elektrinė nereikalauja techninės priežiūros ar papildomų investicijų, jai suteikiama 25 metų garantija. Įgyvendinto projekto dėka bus mažinamas šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekis, o taip energijos ir kitų gamtos išteklių sąnaudos. Numatoma, kad per metus saulės kolektorių pagalba bus pagaminta ketvirtadalis Telšių apskr. VPK pastatui aprūpinti reikalingos elektros energijos, t. y. apie 50 000 kWh. Tokiu būdu bus sutaupoma biudžeto lėšų, kurios galės būti panaudojamos darbo sąlygoms gerinti ir darbuotojų motyvacijai didinti.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN