Kretingoje - Knygų Kalėdos kvietė dovanoti SAVO bibliotekai

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-01-11 17:16
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Baigėsi septintą kartą vykusi Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“, kurios metu šalies bibliotekoms padovanota daugiau nei 55 tūkst. naujų knygų.
Šiais metais akcija „Knygų Kalėdos“ kvietė ne tik dovanoti, bet ir patiems ateiti į artimiausią biblioteką – tą, kurią vadiname SAVO biblioteka.
Šūkiu – „Dovanokime knygų SAVO bibliotekoms!“ Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka ragino kretingiškius prisijungti prie akcijos „Knygų Kalėdos“ ir laimėti akcijos bičiulių įsteigtus prizus. Prasidėjus akcijos laikotarpiui kiekvieną pirmadienį buvo burtų keliu traukiamos knygas dovanojusių žmonių užpildytos anketos ir skelbiami laimėtojai, kuriems įteikti partnerių „Mr. Coffee“ ir „Knygos teatras“ įsteigti prizai. Laimėtojai turėjo galimybę apsilankyti spektaklyje „Pakalnučių metai“ arba pasivaišinti kava „Mr. Coffee“ kavinėje. Kretingiškiai, aktyviai dalyvavę „Knygų Kalėdų“ akcijoje, Kretingos rajono bibliotekoms padovanojo 259 knygas. Daugiausia knygų dovanojo UAB „Varkojis ir Ko“, UAB „Babrūna“, Rita Nagienė, Audronė Adomavičienė, Genutė ir Stasys Lomsargiai. Toks aktyvus Kretingos rajono verslo įmonių, Viešosios bibliotekos lankytojų, bei pavienių asmenų indėlis – akcijos Kretingos rajone rekordas.
Absoliuti dauguma padovanotų knygų – grožinė literatūra. Maždaug trečdalis jų skirta patiems mažiausiems skaitytojams, likusi dalis – suaugusiesiems. Per kalėdinį akcijos laikotarpį Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje ir filialuose surengta gausybė įdomių renginių ne tik skaitytojų bendruomenei, bet ir plačiajai visuomenei. Bibliotekose buvo skaitomos pasakos, kūrinių ištraukos, vyko edukaciniai užsiėmimai ir kiti renginiai.
Viešosios bibliotekos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja visiems prisijungusiems prie šios prasmingos, jau tradicine tapusios akcijos, kurios dėka galime augti, mokytis, tobulėti ir atrasti knygą.

Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN