Papilėje, ateitininkų kuopoje darbas darbą veja

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-02-06 16:57
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Papilės Simono Daukanto gimnazijos šv. Aloyzo kuopos ateitininkai, prasminga veikla gruodyje pabaigę 2017-uosius (Gerumo labdaringa akcija „Pasidalinkim“, piešinių kalėdine tema konkursas – paroda Papilės šv. Juozapo bažnyčioje, išlaikyti Ateitininkų federacijos narių egzaminai, Kūčių naktį pasveikinta Papilės bendruomenė parapijos šventovėje, Telšių vyskupijos jaunimo atsinaujinimo diena ir susitikimas su J.E. Vyskupu Kęstučiu Kėvalu „Tikintis žmogus = sėkmingas žmogus“ ir kt.), 2018-uosius pradėjo ne ką mažiau svarbiais darbais.

Akmenės rajono savivaldybėje organizuotame Jaunimo iniciatyvų vykdytų programų aptarime kuopos pirmininkė Ugnė Statkutė ir jos pavaduotoja Austėja Raudonaitytė pristatė ateitininkų vykdytą tęstinį projektą „Tikėjimas, tautos tradicijos ir šeima – mūsų žmogiškumo šaknys“, parodė, kad tikrai puikias veiklas atliko kuopa. Žvarbų sausio sekmadienį Papilės šv. Juozapo bažnyčioje visai nebuvo šalta, nes čia vyko graži šventė – devyni šv. Aloyzo kuopos nariai davė iškilmingą AF nario priesaiką- Įžodį. Prie kuopos vėliavos, kurią laikė MAS narys, dabartinis KTU studentas Mantas Lapėnas, ją pabučiuoti klaupėsi nauji JAS nariai: Akvilė Pundziūtė, Goda Mikužaitė, Greta Nemeikšaitė, Benediktas Šemeklis. Moksleivio ateitininko ženkleliu ir juostele pasidabino Austėja Raudonaitytė, Gerda Butnoriūtė ir Ugnė Statkutė, o ateitininko sendraugio priesaikos žodžius tarė Lolita Miliešiūtė ir Ingrida Dantaitė. Malonu, kad naujųjų AF narių pasveikinti atvyko ne tik senieji ateitininkai, buvę pirmininkai iš Kauno, tėvai, draugai, mokytojai, bet ir AF tarybos narys, Telšių VAV pirmininkas Paulius Auryla. O po trijų dienų kuopos nariai Papilės Simono Daukanto gimnazijoje kartu su Nacionalinio Kraujo donorystės centro Panevėžio filialo medikais jau vykdė eilinę Kraujo donorystės akciją „Aš dovanoju gyvenimą“. Šį kartą ateitininkų pakviesti į pačią humaniškiausią akciją atėjo net 43 geros valios pilnamečiai asmenys: gimnazistai, mokytojai, gimnazijos darbuotojai, mokinių tėvai, buvę auklėtiniai, studentai. Labai malonu, kad į papilėniškių kvietimą jau antrą kartą atsiliepė Ventos gimnazijos abiturientai – net 9 ugdytiniai su savo auklėtoja Sigute Aukseliene pravėrė medikų „okupuoto“ kabineto duris. Nė vienas donoras neliko neapdovanotas ne tik medikų padėkos dovanėlėmis, bet ir ateitininkų saldžiais drugeliais. Kuopos kambarėlyje veikia vėl atnaujinta labdaros akcija „Pasidalinkim su savo artimu „ , o ateitininkai jau daro dovanėles organizuoto piešinių konkurso nugalėtojams, dalyviams. Ne tik patys daro, bet ieško geros valios žmonių, ragina sponsoriauti, steigti vardines nominacijas – taip kuopa įjungia į savo veiklą miestelio bendruomenę, o bendri darbai žmones vienija.

Padėdami kitiems – turtėjame patys. O, atrodo, mažas tas Papilės bažnytkaimis, paprasti kaimo vaikai, dar labiau nepastebimi ateitininkai..., kol iš svetur atvažiavę neapipila džiugiais, šviesios nuostabos pilnais pagyrimų ir padėkos žodžiais – koks šaunus tas Papilės parapijos jaunimas. Vasario pradžioje Kauno arkivyskupijos jaunimo centro kviečiami vyksime į Lietuvos jaunimo susitikimų dienos tradicinį renginį „Srovės nešami“, iš kur tikimės grįžti dar tvirtesni, kūrybingesni, pasiruošę naujiems darbams.

Geovaitė Pundziuvienė, Papilės Simono Daukanto gimnazijos mokytoja, šv. Aloyzo ateitininkų kuopos globėja G. Pundziuvienės nuotraukoje: nauji Papilės šv. Aloyzo kuopos nariai Įžodžio metu Papilės šv. Juozapo bažnyčioje.

Informaciją pateikė Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė (jaunimo reikalų koordinatorė) Arnolda Ruškienė. http://akmene.lt/go.php/lit/Ateitininku-kuopoje-darbas-darba-veja


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN