Konferencijoje „Skautybė: vakar, šiandien, rytoj“ dalyvavo ir kuršėniškiai

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-10-08 16:23
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kuršėnų Perkūno draugovės skautai dalyvavo mokslinėje konferencijoje „Skautybė: vakar, šiandien, rytoj“, skirtoje Lietuvos Valstybės ir Skautų judėjimo Lietuvoje šimtmečiui, vykusioje 2018 m. rugsėjo 5 dieną Vilniuje, Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Konferencijos globėjas – brolis, Jo ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus.

Lietuvoje šiuo metu yra apie 6.000 skautų, pasaulyje – apie 30 milijonų. Pagal Pasaulinės skautų organizacijos duomenis, tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.

Konferencija prasidėjo iškilmingu vėliavų įnešimu, Lietuvos himno giedojimu.

Šioje konferencijoje dalyvavo įvairių interesų, įvairaus amžiaus žmonės, ji buvo atvira visuomenei, tad ir temos buvo įvairios: skautybės elementai, interaktyvūs užsiėmimai, savanorystės psichologija, vertybių ugdymas, istorija, pilietiškumas.

Dalis pranešimų buvo paruošti, remiantis Tautinės stovyklos „Laužų karta 2018“ atliktu sociologiniu skautų tyrimu, juos skaitė žymūs Lietuvos skautai mokslininkai ir praktikai– Giedrius Vigelis, Neringa Kurapkaitienė ir kiti. Malonu buvo sutikti ir kuršėniškę Eglę Verseckaitę.

Kuršėnų skautai dėkingi Lauryno Ivinskio gimnazijos direktoriaus pavaduotojai Romai Albrikienei, Šiaulių rajono savivaldybei už galimybę nuvykti į konferenciją, vairuotojui Deivydui už saugią kelionę, organizatoriams už naudingas žinias, fotografui Tomui Rimkui, informaciniams rėmėjams – „Kuršėnų krašto žinios“, kursenai.lt, siauliuraj.lt . Visiems linkime: skautiškai – budėkime!


Ieva Šukytė, Žemaitijos skautų organizacijos Kuršėnų Perkūno draugovės skiltininkė
Nuotraukos Tomo Rimkaus ir Ievos Šukytės https://kursenai.lt/2018/10/07/konferencijoje-skautybe-vakar-siandien-rytoj-dalyvavo-ir-kurseniskiai/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN