Naujosios Akmenės kultūros rūmuose vyko adventinis susikaupimo rytmetis vaikams ,,Gyvasis Advento vainikas“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-12-16 13:31
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Gruodžio 12 d. Naujosios Akmenės kultūros rūmuose vyko adventinis susikaupimo rytmetis vaikams ,,Gyvasis Advento vainikas“, kuriame dalyvavo Naujosios Akmenės vaikų lopšelio-darželio „Atžalynas“ ir lopšelio-darželio „Buratinas“ priešmokyklinukų grupės.

Vakarą organizavo ir vedė Akmenės rajono savivaldybės kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė J. Valčikaitė ir etninės kultūros specialistė M. Urbonienė. Renginio metu skambėjo kalėdinės liaudies dainos, buvo dalijamasi eglės šakelėmis, kankorėžiais, obuoliais, kalėdiniais žaisliukais, iš kurių renginio dalyviai visi kartu nupynė adventinį vainiką. Siųsdami vienas kitam žvakę mažieji rytmečio dalyviai buvo pakviesti susikaupti, apmąstyti advento laiką. Paskutinį adventinio vainiko akcentą – 4 degančias žvakes – tikėjimo, ramybės, meilės ir vilties simbolius – uždegė vaikus atlydėjusios darželių auklėtojos ir Akmenės dekanato dekanas, Naujosios Akmenės šv. Dvasios Atsiuntimo parapijos klebonas O. Jurevičius. Vaikučiams ir suaugusiems dalyviams renginyje palinkėta vilties, tikėjimo, ramybės ir artimųjų meilės. Kiekvienas mažasis renginio dalyvis nustebusiomis akelėmis ir su džiaugsmu širdelėje trumpam įsiliejo į adventinio laikotarpio pasiruošimo dvasią. Kai „Gyvasis Advento vainikas“ jau buvo papuoštas, Naujosios Akmenės šv. Dvasios Atsiuntimo parapijos klebonas O. Jurevičius trumpai pasidalijo su vaikais mintimis apie advento ir šv. Kalėdų prasmę.

Nuoširdžiai dėkojame visiems susirinkusiems į Naujosios Akmenės kultūros rūmų organizuotą adventinį rytmetį. Vaikučių, auklėtojų ir organizatorių drauge nupintas Advento vainikas papuošė kultūros rūmų erdvę šventiniu laikotarpiu.



Akmenės rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Edita Daniela Statkienė http://akmene.lt/go.php/lit/Placiau-/13


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN