Ministras L. Kukuraitis įgyvendino pažadą: vaikų dienos centrams papildomai skirta 914 tūkst. Eur

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-03-21 04:33
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Ministras L. Kukuraitis įgyvendino pažadą: vaikų dienos centrams papildomai skirta 914 tūkst. Eur



Vyriausybė trečiadienį pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui perskirstyti lėšas ir vaikų dienos centrų finansavimui šiems metams papildomai skirti 914 tūkst. eurų. Kartu su papildomomis lėšomis vaikų dienos centrams 2019 metais iš viso išskirstoma 5,2 mln. eurų. Tai reiškia, kad valstybės biudžeto finansavimas užtikrinamas 345 centrams.

Kaip žinoma, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija jau anksčiau konkurso tvarka paskirstė 4,3 mln. eurų 281 vaikų dienos centrui, tačiau dar 64 projektai buvo atsidūrę rezervo sąraše.

Reaguodamas į situaciją socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis davė pažadą surasti papildomą finansavimą rezervo sąraše esantiems vaikų dienos centrams, todėl kreipėsi į Finansų ministeriją ir Vyriausybę prašydamas perskirstyti programų lėšas. Vyriausybė šiam siūlymui pritarė.

Planuojama, kad lėšos rezervo sąraše esančius vaikų dienos centrus pasieks balandžio mėnesį.

Kaip žinoma, vaikų dienos centruose teikiamos socialinės priežiūros paslaugos vaikams. Kadangi tai yra savarankiška savivaldybių funkcija, paslaugos turi būti finansuojamos iš savivaldybių biudžetų, tačiau norėdama plėsti vaikų dienos centrų tinklą Socialinės apsaugos ir darbo ministerija prisideda prie šių paslaugų plėtros valstybės biudžeto lėšomis, kurias paskirsto konkurso tvarka.

2017 m. ministerija finansavo 250 vaikų dienos centrų, paskirsčiusi 3,6 mln. eurų – paslaugos buvo suteiktos 8,7 tūkst. vaikų.

2018 m. buvo paskirstyta 3,9 mln. eurų 281 vaikų dienos centrui, dar 66 vaikų dienos centrai finansavimą gavo ketvirtame metų ketvirtyje, ministerijai skyrus papildomus 300 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad praėjusiais metais paslaugas vaikų dienos centruose gavo 8,9 tūkst. vaikų.

Lietuvoje iš viso veikia apie 450 vaikų dienos centrų, daugiausia jų yra Vilniuje, bet esama ir savivaldybių, kuriose vaikų dienos centrų nėra – tai Neringa ir Palanga.

Vaikų dienos centrus gali steigti savivaldybės, nevyriausybinės organizacijos, religinės bendruomenės ar bendrijos, vietos gyventojų bendruomenės.





Su geriausiais linkėjimais!







Lietuvos Respublikos
socialinės apsaugos ir darbo ministerija
A. Vivulskio g. 11, LT-03610 Vilnius
socmin.lrv.lt, www.lietuva100.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN