Apsilankyti Kalėdų senelio mieste galimybę turėjo ir Akmenės rajono globotinis

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-01-06 15:52
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Gruodžio mėnesį vyko socialinė iniciatyva „Misija Laplandija“. Jos metu dešimties globos namų auklėtiniai turėjo galimybę nuvykti į Suomiją, Rovaniemi miestelį, kuriame laukė nuostabios pramogos ir puikūs įspūdžiai.

Apsilankyti Kalėdų senelio mieste galimybę turėjo ir Akmenės rajono paramos šeimai centro vaiko globos padalinio globotinis Dainius Gūžys. Jaudulys ir smalsumas lydėjo visos kelionės metu. Dainiui tai buvo pirmasis skrydis lėktuvu, kuriame taip pat netrūko pramogų. Visą kelionės laiką žaidimais, mįslėmis, dainomis linksmino smagiosios elnės. Naujos pažintys ir „išdaigos“ su kitais globos namų vaikais. Išlipus iš lėktuvo džiugino sniegas ir nosytes žnaibantis šaltukas. Toliau laukė dar nuostabesnės pramogos: pasivažinėjimas su haskiais, šiaurės elniais, svečiavimasis elfų trobelėje, kurioje vaišinomės gardžia arbata, meduoliais, imbieriniais sausainiais. Klausėmės miestelio istorijų. Ir svarbiausias kelionės akcentas – apsilankymas Kalėdų senelio rezidencijoje bei susitikimas su mūsų šalies Prezidente. Dainius asmeniškai įteikė savo darytą atvirutę su gražiais palinkėjimais Kalėdų seneliui.

Pasirodo, ir šiaurės pašvaistė buvo mūsų aplankytame miestelyje, deja, nespėjome jos pamatyti.

Už gražiausius prisiminimus dėkojame Lietuvos Respublikos Prezidentei, lietuviškai įmonei „Norfa“, portalui „DELFI“, Rūtai Mikelkevičiūtei ir visai nuostabiai komandai!

Ačiū už gražią pasaką!



Akmenės rajono paramos šeimai centrosocialinė darbuotoja Irena Puzaraitė http://akmene.lt/go.php/lit/Misija-laplandija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN