Kuršėnuose paminėta Laisvės Gynėjų diena

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-01-16 14:18
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Sausio 13-osios – Lietuvos Laisvės Gynėjų diena Šiaulių rajono miesteliuose tradiciškai prasidėjo pilietine akcija „Atmintis gyva, nes liudija“, kurios metu languose uždegtos žvakutės.
Minėjimas Kuršėnuose prasidėjo nuo Šv. Mišių Kuršėnų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje. Po mišių, Kuršėnų Pavenčių mokyklos-daugiafunkcio centro moksleivės pristatė vaizdinę medžiagą iš parodos „Tremties vaikai“.
Vėliau visi, pasipuošę neužmirštuolės žiedais, rinkosi prie Vyčio paminklo, kur sugiedotas Lietuvos Valstybės himnas, pakelta vėliava ir tylos minute pagerbti žuvusieji už Lietuvos laisvę. Su švente visus pasveikino Šiaulių rajono meras Antanas Bezaras ir LR Seimo pirmininko pirmosios pavaduotojos padėjėja Ada Grakauskienė. Po minėjimo visi buvo kviečiami į Kuršėnų seniūnijos salę pabendrauti ir sušilti prie arbatos puodelio.


Justina Rutkauskienė
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN