Mažoji Laplandija Kruopių širdyje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-12-10 16:19
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Pagaliau atėjo taip ilgai lauktas kalėdinis laikotarpis, kai namus užlieja šventinis jaukumas, o gatvės nušvinta įvairiaspalvėmis švieselėmis. Tai laikas skirtas ne tik ruoštis didžiosioms metų šventėms, bet ir daugiau laiko praleisti su savo artimaisiais, pradžiuginti aplinkinius mažais stebuklais ir dovanomis.

Kruopių seniūnijos įstaigos ir bendruomenės nariai taip pat prisidėjo prie mažo kalėdinio stebuklo sukūrimo – Kruopių miestelio širdyje (Kruopių kultūros namų kiemelyje) 2017 m. gruodžio 5 d. įžiebė eglutę ir atidarė šventinį kiemelį – Mažąją Laplandiją. Retas iš mūsų gali nuvykti į tikrąją Laplandiją Aplankyti Kalėdų senelio, tad šiemet Laplandija atkeliavo pas kruopiškius.

Gausus Kruopių seniūnijos gyventojų būrys, laukdamas Kalėdų senelio, klausėsi Kruopių kultūros namų vaikų atliekamų dainelių, meno vadovas Algis Lakačiauskas. Renginį vedė ir visus linksmino pasakų personažai Kiškis Piškis ir Zuikis Puikis, kurie oficialiai Mažojoje Laplandijoje atidarė kiškių kalėdinį paštą ir pažadėjo visus vaikų bei suaugusių rašytus laiškus nunešti Kalėdų seneliui.

Atkeliavęs Kalėdų senelis kartu su vaikais iškilmingai nušvietė kalėdinę eglutę. Visi mažieji šventės dalyviai gavo saldžių dovanėlių, o suaugusieji buvo vaišinami kisieliumi ir kūčiukais.

Šventinį vakarą vainikavo Kruopių medžiotojų būrelio dovanotos fejerverkų salvės.

Kruopiu seniūnija už šią gražią šventę dėkoja Kruopių kultūros namams, Kruopių bibliotekos skaitovų būreliui „Kruopelė“, Kruopių bendruomenei, Kruopių medžiotojų būreliui, menininkui Andriui Jakučiui, Astos Skiriuvienės šeimai ir Andriui Jaugai.

Gražių, jaukių ir šiltų artėjančių švenčių!



Teksto autorė Kruopių seniūnė Rasa Statkuvienė

Nuotraukų autorė Kruopių seniūnijos socialinio darbo organizatorė Asta Skiriuvienė http://akmene.lt/go.php/lit/Mazoji-laplandija-kruopiu-sirdyje


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN