Aptartos Upynos seniūnijos aktualijos saugumui didinti

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-01-17 18:20
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusią savaitę Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate apsilankius Nevarėnų seniūnijos atstovams, toliau tęsiamas susitikimų ciklas su Telšių rajono seniūnijų seniūnais, seniūnaičiais bei aktyviais bendruomenių nariais. Susitikimų metu siekiama įsiklausyti į kiekvienos seniūnijos problemas bei ieškoti priimtiniausių sprendimų joms spręsti. Tokiu būdu numatomos šių metų gairės ir veiklos kryptys gyventojų saugumui kiekvienoje seniūnijoje užtikrinti.

Sausio 16 d. į policijos komisariatą atvyko Upynos seniūnijos seniūnas Donatas Želvys ir aktyviausi šios seniūnijos atstovai. Aptardami itin aktyviai savo saugumu besirūpinančios Upynos bendruomenei aktualius klausimus, viena svarbiausia šių metų siekiamybe išskirtas vaizdo stebėjimo kamerų įdiegimas ir atnaujinimas. „Miesteliuose įrengtos vaizdo stebėjimo kameros – tai puiki prevencija nusikalstamumui mažinti bei pagalba atskleidžiant įvairaus pobūdžio nusikalstamas veikas", - apie vaizdo stebėjimo kamerų svarbą kalbėjo Telšių apskr. VPK viršininkas Remigijus Rudminas. Viena iš svarbių aktualijų įvardytas ir vaizdo kamerų tinklo apjungimas bei nuolatinė stebėsena bendrame rajono tinkle.

Kaip pasakojo D. Želvys, šiuo metu Upynoje ir Kaunatavos miestelyje yra įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, tačiau būtini jų atnaujinimo darbai, siekiant efektyvaus rezultato.

Taip pat aptarta galimybė ir efektyvumas vaizdo stebėjimo kameras įrengiant ties įvažiavimu į Kaunatavą. Kaip teigė Telšių apskr. VPK viršininko pavaduotojas Robertas Jagminas, vaizdo stebėjimas nedidelėse, ypač pravažiuojamose gyvenvietė, duoda apčiuopiamų rezultatų aiškinant nusikaltimus, identifikuojant automobilius.

Nors, pasak seniūno, Upynos bendruomenė jaučiasi saugiai ir nestebi vyraujančių nusikalstamų veikų, nuspręsta ir toliau aktyviai bendradarbiauti dalyvaujant susitikimuose su gyventojais, pagal galimybes vykdyti policijos pareigūnų patruliavimą aplinkinėse gyvenvietėse ir ieškoti įvairių sprendimų aktualiais klausimais.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN