Net 500 Šiaulių apskrities mokinių dalyvavo #SWITCH! Kaune

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2017-10-25 20:11
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Daugiau nei 500 mokinių iš Šiaulių apskrities apsilankė jau trečią kartą vykusiame didžiausiame Baltijos regione moderniųjų technologijų ir verslumo renginyje – #SWITCH! Renginys, kuris šiais metais vyko Kaune, iš viso patraukė daugiau nei 15 000 dalyvių. Sėkmės istorijomis dalijosi daugiau kaip pusšimtis pranešėjų iš Lietuvos ir užsienio.
Skaičiuojama, kad šiemet iš viso į #Switch! atvyko virš 11 tūkst. 15-19 amžiaus moksleivių iš 272 Lietuvos mokyklų. Labiausiai technologijas išbandyti ir įkvėpimo pasisemti panoro šių Šiaulių apskrities įstaigų mokiniai: Šiaulių Salduvės progimnazija, Šiaulių „Santarvės“ gimnazija, Radviliškio Šeduvos gimnazija, Joniškio rajonas Kriukų pagrindinė mokykla, Akmenės raj. Ventos gimnazija, ir daug kitų.
Jaunųjų lankytojų smalsumu ir noru stiprinti žinias IT srityje džiaugęsis vienas iš #SWITCH! iniciatorių, europarlamentaras Antanas Guoga priminė, kad technologijos keičiasi itin greitai ir per keturis ar trejus metus žinios, kurias suteikia aukštoji mokykla, nuvertėja. Dėl to buvimas #SWITCH!, tikimasi, ne vienam lankytojui leido ne tik susipažinti su esminėmis inovacijomis, bet ir tapo impulsu originalioms ir drąsioms idėjoms atsirasti.
„Ypač džiugu matyti tiek daug jaunimo, kuris čia gali pasisemti naujų žinių ir sudalyvauti pasaulinio masto technologijų kompanijų atstovų paskaitose ar diskusijose su jais. Suprasti ir domėtis naujausiomis technologijomis yra gyvybiškai svarbu, nes šiuolaikiniame pasaulyje technologinis raštingumas jau tapo toks pats svarbus, kaip ir užsienio kalba“, – pažymėjo A. Guoga.
Pramogų netrūko
Tai, kad technologijų zonoje nestigo veiksmo ir lankytojų, liudija ir bendrovės „Printa Print” statistika. Ji #SWITCH! lankytojams, įkėlusiems nuotrauką iš renginio su grotažyme #switch į „Instagram“, suteikė galimybę nuotraukas pamatyti „Žalgirio“ arenoje sumontuotuose ekranuose. Skaičiuojama, kad per devynias renginio valandas su minėta grotažyme pasirodė apie 1800 nuotraukų.
Didelio populiarumo šiemet sulaukė ir jau tradicine tapusi #SWITCH! Cool and crazy technologijų erdvė, užėmusi net 672 kv. m. plotą ir pritraukusi 37 organizacijas ir bendroves, įkurdinusias savo stendus. Čia lankytojai galėjo išbandyti skrydį parasparniu virtualioje realybėje, spausdinimą 3D spausdintuvu ar drono valdymą. Be to, nestigo ir norinčiųjų stebėti robotų kovas.
Gausiai jaunimą patraukė ir įkvėpiantys pranešimai apie verslo sėkmę: kaip savo hobį paversti verslu, programavimo mokymosi privalumus bei ateities profesijas.


Daugiau informacijos:
Lina Matiukaitė
#SWITCH! komanda
Tel. +370 615 46633 El. p.: press@switchit.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN