Apdovanotos 2017-ųjų „Metų akmenietės“

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2018-03-09 19:16
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kovo 8-osios vakarą, tradiciškai pagerbtos Akmenės krašto moterys. „Metų akmenietės“ rinkimai – būdas atkreipti dėmesį ir įvertinti Akmenės krašto moteris už kilnius jų darbus. Kasmet šie apdovanojimui tampa reikšmingu liudijimu, kiek daug mūsų krašte yra nuostabių, savo darbui ir visam rajonui atsidavusių moterų.

Tuokart vakaro vedėju tapęs Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas teikdamas „Metų akmenietės“ statulėles, neslėpė žavesio mūsų kraštietėms – be abejonės, žaviausioms, gražiausioms ir pačioms veikliausioms.

„Metų mamos“ nominacija šiemet skirta 6 vaikų mamai, akmenės rajono savivaldybės kultūros centro choro „Cementininkas“ dainininkei, Trečiojo amžiaus universiteto klausytojai, be atlygio dirbančiai neįgaliųjų labui – Rūtai Pavkienei. Tuo tarpu komisijos sprendimu „Metų visuomenininkės“ nominacija skirta dviem aktyvioms Akmenės krašto moterims: už rūpestingumą ir atjautą sunkumus patiriantiems vaikams ir neatlygintiną darbą – Ventos Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo parapijos vaikų dienos centro direktorei Daivai Urbonei ir Lietuvos ir Akmenės rajono politinei ir visuomenės veikėjai, Akmenės rajono savivaldybės tarybos narei, verslininkei – Zofijai Paulikienei, už aktyvią socialinę veiklą, atsidavimą krašto žmonėms, visapusišką pagalbą ir paramą vykdant įvairius rajono labui skirtus projektus, už geraširdiškos moters pavyzdį ir gebėjimą įkvėpti kitus. Anot mero, „p. Zofija – atsidavimo savo krašto žmonėms pavyzdys. Begalinė atjauta vargstančiam ir visapusiška parama prasmingiems darbams – toks šios moters vidinis imperatyvas“.

„Metų atradimu“ pripažinta Ventos socialinės globos namų dailės terapeutė Inga Musulienė, pastaraisiais metais savo darbe ėmusi naudoti ne tik inovatyvius terapijos būdus, bet ir glaudžiai bendradarbiauti su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto atstovais. Moterų solidarumo dienos proga Akmenės krašto moterims ir nominantėms dovana tapo Edmundo Kučinsko koncertas.


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistė J. Šiurkuvienė http://akmene.lt/go.php/lit/Apdovanotos-2017-uju--metu-akmenietes


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN