„Tauragės apskritajame stale“ savanorystę pradėjo pirmoji tarptautinė savanorė

News: Autonomy , 2024-08-07 16:12
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

Tauragės jaunimo ir jaunimo organizacijų sąjungoje „Tauragės apskritasis stalas“ savanorystę pradėjo pirmoji tarptautinė savanorė Sümeyra Sultan Hançerli. 22 metų mergina yra universiteto studentė iš Stambulo, Turkijos. Nuo 2022 metų ji reguliariai dalyvauja įvairiuose Erasmus+ projektuose, tokiuose kaip mokymų kursai ir jaunimo mainai. Šią vasarą ji turėjo galimybę atvykti į Tauragę savo trumpalaikiam individualiam ESC savanoriavimui.

Sümeyra sako esanti labai laiminga turinti galimybę, kad per du mėnesius, kuriuos praleis čia, galės susipažinti su Lietuvos žmonėmis ir kultūra. Žinoma, ji nepamirš aplankyti ežerų, kurie yra vienas svarbiausių Lietuvos gamtos grožybių!

Savanoriaudama Sümeyra dalyvaus renginiuose ir festivaliuose, kuriuos organizuoja jos priimanti organizacija – „Tauragės apskritasis stalas“. Kartu su organizacijos darbuotojais ir kitais savanoriais ji vyks į skirtingus miestus, partnerių organizacijas ir jaunimo centrus, kur vykdys veiklas jaunimui, tokias kaip stalo žaidimai bei sporto užsiėmimai viduje ir lauke.


Be abejo, vienas didžiausių Sümeyros tikslų yra organizuoti veiklas, pristatančias turkų kultūrą vietos gyventojams. Ji tiki, kad tokie kultūriniai elementai kaip maistas, muzika ir šokiai vaidina svarbų vaidmenį padedant skirtingoms tautoms geriau pažinti viena kitą. Todėl ji organizuos dirbtuves, kuriose gamins tradicinius turkiškus patiekalus, gėrimus ir desertus bei dalyvaus veiklose, kuriose mėgausis turkiškais šokiais ir muzika. Taip galės pamatyti panašumus tarp turkų ir lietuvių kultūrų. Sümeyra mano, kad vietos gyventojams patiks jos veiklos, kaip jai patinka gyvenimas Tauragėje.

Sümeyra teigia, jog Erasmus yra nuostabi programa, kuri suburia jaunus žmones skirtingose vietose, skirtingomis datomis ir skirtingomis temomis. Kiekvieną kartą dalyvaudama Erasmus projekte Sümeyra išmoksta kažko naujo, todėl ji labai džiaugiasi galėdama būti čia šią vasarą. Ji nori mokytis, dalintis savo žiniomis ir patirti gyvenimą čia ne kaip turistė, o kaip žmogus, kuris iš tiesų gyvena šioje nuostabioje šalyje, ir tai įmanoma dėka Erasmus programos!


šaltinis: https://taurage.lt/taurages-apskritajame-stale-savanoryste-pradejo-pirmoji-tarptautine-savanore/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN