Meras pasisakė apie migrantų ir pabėgėlių integracijos galimybes regionuose (Akmenės r.)

News: Autonomy , 2024-07-11 07:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas dalyvavo Europos regionų komiteto Pilietybės, valdymo, institucinių ir išorės reikalų komisijos (CIVEX), Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Vilniaus miesto savivaldybės surengtoje tarptautinėje konferencijoje „Migrantų ir pabėgėlių integracija: atverkite naujas galimybes miestams ir regionams“.

Integracija vyksta vietos lygmeniu. Būtent vietos ir regionų valdžios institucijos priima migrantus ir pabėgėlius, teikia jiems pagrindines paslaugas ir užtikrina sėkmingą jų integraciją į vietos bendruomenes. Todėl akcentuojamas poreikis įtraukti vietos ir regionų valdžios institucijas į specialiai pritaikytos ir holistinės integracijos politikos kūrimą Europos Sąjungos (ES) lygiu, siekiant užtikrinti veiksmingą pažeidžiamiausios migrantų ir pabėgėlių grupės – vaikų – apsaugą, suteikti galimybes naujokams integruotis į darbo rinką.

V.Mitrofanovas įvardijo iššūkius ir pasidalijo gerąja patirtimi. Diskusijoje meras turėjo pateikti įžvalgas labai aktualiais klausimais. Kaip žiūri į migrantų ir pabėgėlių integraciją, jų įtraukimą į vietos bendruomenes? Kokie būtų pagrindiniai sėkmingos integracijos elementai? Kokios pamokos išmoktos, kokių priemonių reikėtų imtis siekiant palengvinti vietos ir regionų valdžios institucijų darbą ir naujokų integraciją į vietos bendruomenes?

Per pastarąjį dešimtmetį Europos Sąjunga susidūrė su precedento neturinčiais migracijos srautais dėl įvairių politinių, ekonominių, aplinkosaugos ir socialinių priežasčių. Šį reiškinį sustiprino ginkluoti konfliktai, o naujausias tokio pobūdžio pavyzdys yra visapusiška Rusijos invazija į Ukrainą.

Migrantų ir pabėgėlių priėmimas išbando ES valstybių narių solidarumą, o masinis atvykimas labiausiai aktualus prie ES išorės sienų. Nors ES pritaiko savo reguliavimo sistemą ir politiką, siekdama valdyti migraciją ilgalaikėje perspektyvoje, sėkminga žmonių integracija šiandien gali būti naudinga atvykėliams ir priimančiosioms bendruomenėms. Darbo jėgos trūkumas, demografiniai iššūkiai ir įgūdžių trūkumas vietos ekonomikoje yra keletas problemų, kurias miestai ir regionai gali išspręsti sėkmingai įgyvendindami integracijos strategijas.


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyrius
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/meras-pasisake-apie-migrantu-ir-pabegeliu-integracijos-galimybes-regionuose/7213


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN